Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

A TerraClean részecskeszűrő tisztítás egy 100%-os hatékonysággal rendelkező megoldás, mely a szűrő szétszerelése nélkül történik. Ezzel a saját szabadalom alapján történő tisztítási eljárással az eltömődött, rossz hatásfokú, és ezáltal hibásan működő DPF szűrő ismét életre kel és még hosszú ideig tovább használható. Mindezt akár 1 óra alatt is elvégezzük, így Önnek nem kell nélkülöznie gépkocsiját.

Dunakeszi részecskeszűrő tisztítás DPF

Mi okozza a részecskeszűrő hibáját?

A részecskeszűrő tisztítás egy fontos dolog, mert maga a DPF szűrő egy olyan alkatrész, amely folyamatosan csapdába ejti a káros koromrészecskéket és bizonyos időközönként megtelik a szennyeződésektől. A részecskeszűrő a gépkocsi kipufogórendszerében van elhelyezve. Fő feladata, hogy megakadályozza a korom részecskék kijutását a kipufogó rendszerből, ezzel is csökkentve a káros-anyag kibocsátást. A modern autók a részecskeszűrő tisztítást egy regenerálódási folyamat keretében végzik el.

Ez a folyamat meghatározott vezetési körülmények között megy végbe, amikor a kibocsátott károsanyag részecskék hamu tartalma minimalizálódik. A DPF szűrő alkatrészben elhelyezett érzékelők kommunikálnak a gépjármű számítógépével (ECU), mely levezérli az automatikus regenerálási folyamatot.

Amikor szervizbe kell vinni

Sok oka lehet, hogy egy DPF nem regenerálódik rendesen. Ezt okozhatja a vezetési stílus, szenzor hibák, hibakódok, esetleg technikai okokra is visszavezethető. A műszerfalon a DPF kontroll-led jelzi, hogy DPF szűrő eltömődött, és szakszervizes beavatkozást igényel.

Ekkor a gépjármű teljesítménye korlátozódik egy bizonyos szintre, azaz szerviz üzemmódba kapcsol. Ekkor minél hamarabb fel kell keresni egy szakszervizt, hogy a hibát szakszerűen orvosolni tudják. Amennyiben ezt elmulasztja, a gépkocsi rövid időn belül letilt és használhatatlan lesz.

A részecskeszűrő meghibásodásának jelei

TerraClean részecskeszűrő tisztítás

Az elkoszolódott részecskeszűrő Önnek egy probléma, számunkra pedig egy kezelendő tünet!

A TerraClean országos szervizhálózattal rendelkezik, melyekben megoldást kínálunk a részecskeszűrű korszerű és hosszútávú tisztítására hatékonyan. A gépjárművek részecskeszűrőjét egy a TerraClean által kifejlesztett szabadalom alapján végezzük, mely megtisztítja a szűrőt a felgyülemlett égéstermék lerakódásoktól.

TerraClean részecskeszűrő tisztítás

Miért egyedi a TerraClean tisztító eljárása?

Bemutatjuk a részecskeszűrő tisztítás folyamatát

A videón az angliai anyacégünk által készített DPF tisztítás folyamata tekinthető meg. A tisztítási eljárás az alábbi lépésekből áll:

Munkatársunk, a TerraClean hazai szakértője bemutatja a részecskeszűrő tisztítás teljes folyamatát a TV2 Autószerelők sorozatában. A gépkocsi egy DPF hibakóddal jelentkezik a szervizbe, ahol a leszerelés nélküli, speciális tüzelőanyag tisztítással történik meg az eltömődött részecskeszűrő kitisztítása.

Az autón részletesen bemutatjuk a részecskeszűrő tisztítás teljes folyamatát, mely méréssel kezdődik, ami a DPF jeladó vezetékén keresztül történik és nagyon pontosan megmutatja a nyomáskülönbséget a mérőműszer, amiből azután következtetni lehet a részecskeszűrő eltömődöttségének valódi mértékére. Ezután rácsatlakoztatjuk a speciális adaptert a részecskeszűrőre, és környezetbarát módon megtisztítjuk a szűrőt, amely a korom által eltömődött.

A részecskeszűrő tisztítás lehetőségei

A kétezres években kezdtek elterjedni a részecskeszűrős dízel autók, melyből kifolyólag egyre több tisztítási eljárás került a magyarországi piacra. Árképzést tekintetében az olcsó megoldásoktól kezdve, a nagyon drágákon át, egészen a cseréig terjedő lehetőségeken át terjedt a skála. Saját és külföldi munkatársaink tapasztalatai alapján állíthatjuk, hogy ezek rendkívül változó hatékonysággal működnek. Általában az alább felsorolt lehetőségek kínálkoznak részecskeszűrő probléma esetén:

Tisztítás adalékkal

Ez a legolcsóbb megoldás, néhány ezer forintos lehetőség, mely valamilyen folyadék halmazállapotú termék hozzáadását javasolja az üzemanyaghoz. A termék az üzemanyagon keresztül a motorba jut, ahol közel teljes mértékben elég. A részecskeszűrőig így el sem jut a folyadék, ezáltal hatást sem tud kifejteni a szűrőre.

Leszereléses részecskeszűrő tisztítás

Többféle leszerelést igénylő részecskeszűrő tisztító eljárás van a piacon jelenleg. Ebben az esetben egy kémia anyaggal és/vagy hő hatására, az égés igénybevételével történik a szennyeződés eltávolítása a DPF-ből. Ami közös a megoldásokban, hogy a részecskeszűrő eltávolításra kerül az autóról, ami a rendkívül magas szerviz óradíjak miatt biztosan nem lesz költséghatékony megoldás.

Részecskeszűrő csere

Ez a legköltségesebb lehetőség. Személyes tapasztalatunk alapján a kicserélt szűrők 95%-a megmenthető lenne, ha kitisztíttatnák. Ezután még több tízezer kilométeren keresztül használhatóak lennének, mellyel elkerülhető lenne a jelentős anyagi kiadás.

Részecskeszűrő kiiktatás – eltávolítás

A részecskeszűrő eltávolítása vagy kiiktatása számos problémát vonhat maga után, köztük a környezet szennyezésével, amely komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet. Ezeket az alábbiakban bővebben is kifejtjük, ezzel bebizonyítva, hogy a részecskeszűrő kiiktatása egy nagyon veszélyes dolog, amelyet semmilyen körülmények között nem ajánlunk. Sokan viszont sajnos úgy gondolják, hogy megéri kiszerelni a DPF-et, hiszen onnantól nem fog hibajelzéseket adni, illetve a fogyasztás is minimális mértékben csökkenthető, azonban ez hosszútávon megbosszulja magát a sok negatív hatása miatt.

Részecskeszűrő eltávolítás

A részecskeszűrő hiánya szabályellenesnek számít, egészen 2010 óta az európai szabályozás alapján. Nyilvánvalóan ezt a szabályt nem véletlenül vezették be, hiszen nagyon komoly egészség károsító hatásai vannak. Aki viszont nem tartja be a részecskeszűrőre vonatkozó szabályokat, és tetten érik, az nagyon komoly büntetésre számíthat. Akár több százezer forint is lehet a bírság, ami valljuk be nem kis összeg, főleg ilyen könnyen elkerülhető dolgokra.

Környezetszennyezés

Számos a környezetre és az egészségre káros hatása van ha eltávolíttatjuk ezt a fontos alkatrészt a gépkocsiból, ami legfőképpen abból keletkezik, hogy a motor kipufogórendszere kiengedi a környezetre káros anyagokat a légkörbe. Ezen káros anyagok a nitrogén-oxidok, a szénhidrogének, és a szén-monoxid. A részecskeszűrő kiiktatása továbbá a korom-, és részecskekibocsátást is megnöveli. Legfőképpen a légúti betegségekkel küzdő emberekre vannak igazán rossz hatással ezek a szennyező anyagok, azonban az egészéges emberekben is kialakulhatnak légzőszervi és a tüdőt érintő betegségek a káros anyagok végett.

Szóval már csak embertársaink és a bolygó védelmének érdekében is fontos, hogy ne szedesse ki gépkocsija részecskeszűrőjét. Persze van még további anyagi vonzata is a részecskeszűrő kiiktatásnak, hiszen azt valakinek el is kell végeznie. Összességében viszont akárhogy is számolunk, sehogyan sem jön ki nyereségesen a részecskeszűrő kiiktatás, hiszen ezzel ártunk pénztárcánknak, a bolygónak és embertársaink egészségének. Kiiktatás helyett inkább részecskeszűrő tisztítás ajánlott, melyet akár nálunk is elvégeztethet. A tisztítás jóval olcsóbb és kíméletesebb megoldás, továbbá hosszú távon is kifizetődő lehet az autó alkatrészeinek szempontjából.

Ne hagyja hogy eltávolítsák a részecskeszűrőt tisztítás helyett!

Több okból sem érdemes kiiktatni a részecskeszűrőt, mivel a gépkocsi ebben az esetben nem tudja teljesíteni a környezetvédelmi előírásokat és nem megy át a műszaki vizsgán!

Sajnos sok esetben előfordul, hogy egyes szervizek javaslata a teljes részecskeszűrő eltávolítás. Ebben az esetben a részecskeszűrőt leszerelik és egy csővel pótolják a helyét, majd ezután a motorvezérlő elektronikát is átírják, hogy a computer ne keresse a már nem létező szűrőt.

A terjengő hírekkel ellentétben ez növekvő fogyasztást is eredményezhet. Emellett a légkörbe kerülnek a meg nem szűrt részecskék, melyet mindannyian belélegzünk. Közös ügyünk a levegő károsodásának megakadályozása, mivel mindannyian ezen a bolygón élünk, és remélhetőleg még sokáig tehetjük ezt jó egészségben.

Foglaljon időpontot és kitisztítjuk gépkocsija részecskeszűrőjét!

Amennyiben elhozza autóját szervizközpontunkba, vagy bármely hivatalos szervizpartnerünk egyikéhez, akkor diagnosztizálásra kerül a DPF hiba. Győződjön meg személyesen a hibáról, a valódi problémáról és tájékozódjon a részecskeszűrő javítási lehetőségekről. A teljes bevizsgálás garantáltan segít a probléma megoldásában!

Az “Időpontot foglalok” gombra kattintva teheti meg az időpontfoglalást és kiválaszthatja melyik szervizünkben kívánja igénybe venni a szolgáltatást.

Mit kell tenni a részecskeszűrő tisztítás után?

A kitisztított részecskeszűrő jó állapotának megóvása érdekében javasolt időnként hosszabb ideig magas fordulatszámon járatni a gépkocsit. Ez gyakorlatilag autópályás közlekedés alkalmával történik meg. Ilyenkor tud beindulni az öntisztító regenerálódás folyamata, ami által sokáig fog megfelelően működni a részecskeszűrő berendezés.

A rossz minőségű üzemanyag is hozzájárulhat az idő előtti koromlerakódáshoz, eltömődéshez, ami a teljesítményromlást eredményezi. A kilométerek növekedésével érdemes elvégezni a DPF tisztítást, mielőtt bármely nem kívánt probléma jelentkezne.

A részecskeszűrő tisztítás nálunk garanciával történik!

Visszajelzések

Részecskeszűrő és motorbelső tisztításra érkeztem, csomagban kifejezetten jó áron kínálják ezt a szolgáltatást. Időpont nem volt azonnal, de a későbbre beszélt időpontra pontosan érkeztem. Várni kellett, mivel az előttem lévőnek pluszba segítettek vmi hiba megoldásában. Hozzáállásuk is példás! – Kis Tamás

Tegnapi napon szűrő és motortisztításra volt időpontom.Udvarias gyors kiszolgálás a folyamatokat érdeklődésemre folyamatában elmagyarázták. Igazi profi szakemberek a méréseket követően csak motortisztításra volt szükség. A tisztítást követően az autó ” felszabadult” alig bírtam visszafogni. – Csapi Balázs

3 hónapos részecskeszűrő eltömődést orvosoltak, kb 2 óra alatt. 2014-es Ford Transitom van, és mivel munkaeszköz, így nem tudom letenni napokra. Hatalmas segítség volt hogy ilyen gyorsan kaptam szakszerű segítséget. A motor tisztítás után pedig új erőre kapott a család igáslova. Jó szívvel ajánlom mindenkinek!- Bihari Dávid

Rólunk

A TerraClean egy tisztító szolgáltatás, mely a gépjárművek számára lett létrehozva. Szolgáltatásunk elérhető mobilszolgáltatók és autószervizek kiterjedt hálózatán keresztül Kanadában, Európában, az Egyesült Államokban és már hazánkban is.

A szervizközpontunk Gödön a Pesti út 9. szám alatt található, ahol a részecskeszűrő tisztítást is elvégezzük, az egyéb más motortisztító szolgáltatások mellett. További partnereinkről tájékozódhat a “Szerviz kereső” aloldalunkon, és ki tudja választani az Önhöz legközelebb eső szervizpontot az időpontfoglalásnál.

Gyakori kérdések

Az alábbiakban igyekeztünk összegyűjteni a leggyakrabban feltett kérdéseket, részecskeszűrő tisztítás témakörben.

Honnan tudom, hogy elromlott a részecskeszűrő?

Ezt általában a műszerfalon látható DPF kontroll-lámpa, vagy motordiagnosztika piktogram jelzi. Ez az állapot általában a szakszerviz beavatkozását igényli. Emiatt az autó teljesítménye csökken, mivel átkapcsol szerviz üzemmódba, azaz már csak csökkentett teljesítménnyel használható az autó.

Milyen autókon végezhető el a részecskeszűrő tisztítás ?

Szinte bármely részecskeszűrővel ellátott gépkocsin elvégezhető a tisztítás. Gyors és speciális csatlakozó megoldásunk segítségével roppant egyszerű a csatlakozás és nem kell leszerelni a szűrőt a kipufogóról. A bejelentkezés alkalmával érdeklődjön az elérhető lehetőségekről és szakemberünk pontosan tájékoztatja Önt az autójával kapcsolatos tudnivalókról.

Mennyibe kerül a DPF tisztítása?

A szolgáltatás ára: 80.000 Ft (+ 15.000 Ft munkadíj) (Az ár tartalmazza az áfát.)
Nagyobb gépjárműveknél, teherautóknál, haszongépjárműveknél, mezőgazdasági gépeknél, építőipari gépek és autóbuszok estében magasabb lehet az ár a szolgáltatás, a munka nehézsége és a motor mérete miatt.

*Csak teljes égéstér és kipufogórendszer tisztítás, azaz belső motortisztítás igénybevétele esetén vállalunk 1 év garanciát a részecskeszűrő tisztításra. A motor belső tisztítás ára 1950 cm3-is motorokig 55.000 Ft, a 1950 cm3 feletti motorok esetén 65.000 Ft.

Mennyi ideig tart a részecskeszűrő tisztítás ?

A teljes részecskeszűrő tisztítás folyamata általában 1 órán belül elkészül! Így akár meg is várhatja a részecskeszűrő tisztítást ügyfeleink számára fenntartott várakozó helységben.

Hol tudom igénybe venni a szolgáltatást?

Jelenleg Gödön van a központunk, ahol a TerraCLEAN szolgáltatások mindegyikét igénybe vehetik. Ezen túl szervizpartnereinket Budapesten és az ország több pontján megtalálják. Amennyiben időpontot foglal, kiválaszthatja az Önhöz legközelebb eső szervizt.

Mi történik a DPF tisztítás alatt?

A tisztítás alatt egy erre a célra speciálisan kifejlesztett alifás tüzelőanyag (üzemanyag) segítségével oldjuk fel a korom-károsanyag lerakódásokat, melyek a szűrő eltömődését okozzák.

El kell távolítani a részecskeszűrőt?

Nem! Némelyik szerviz eltávolítja vagy kiiktatja a DPF szűrőt, ami illegális és a jármű ezáltal nem felel meg a környezetvédelmi előírásoknak, és így nem tud időszakos műszaki vizsgát tenni, emellett komoly bírság fizetését is maga után vonhatja.

Milyen esetben nem tisztítható a részecskeszűrő?

Amennyiben a szűrőbetéten fizikai sérülés keletkezik, azaz átégett, indokolt a részecskeszűrő cseréje. Ez nagyon egyszerűen megállapítható a kipufogó végében lerakódott koromból. Ha a lerakódott korom sűrű és fekete, abban az esetben nagy valószínűleg a szűrő sérülése miatt a korom áthatolt a szűrőbetéten. Ebben az esetben már csak a részecskeszűrő csere segíthet.