Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Új szerviz partnereket keresünk:

DPF tisztítás gyorsan és hatékonyan garanciával, leszerelés nélkül​

Ismerje meg az egyedileg kifejlesztett TerraClean DPF tisztítás megoldást, mellyel az eltömődött, rossz hatásfokú, kormos és ezáltal hibásan működő részecskeszűrő ismét tiszta lesz, ezáltal életre kel és még hosszú ideig tovább használható marad.

TerraClean-megelőző-karbantartás.png

Hibakód megszüntetés

Hibakód tárolódik a gépkocsi motorvezérlő rendszerébe az eltömődött részecskeszűrő miatt, mely a DPF tisztítás után mindenképpen megszűnik.

TerraClean-DPF-tisztítás.png

DPF szűrő tisztítás

A tisztítás hozzájárul a DPF szűrőben felgyülemlett koromszennyeződések hatékony eltávolításában, miután gépjárműve új életre kel.

TerraClean-emisszió-csökkentés.png

Emisszió csökkentés

Az egyedülálló tisztítási procedúra hozzájárul a gépjármű károsanyag kibocsátásának csökkentéséhez, ezért környezetbarátabb használatot eredményez.

Hibaforrás meghatározása

Mi okozza a DPF szűrő hibáját ?

A DPF tisztítás egy fontos dolog, mert a részecskeszűrő állandóan összegyűjti a káros koromszennyeződéseket, amiket tisztítással lehet könnyedén orvosolni. Maga a részecskeszűrő egy olyan alkatrész, amely a gépkocsi kipufogórendszerében van elhelyezve. Legfontosabb feladata, hogy megakadályozza a korom részecskék kijutását a kipufogó rendszerből, ezzel is csökkentve a károsanyag kibocsátást. A modern autók a DPF tisztítást egy regenerálódási folyamat keretében végzik el.

Ez az összetett folyamat meghatározott vezetési körülmények között jön létre, amikor is a kibocsátott károsanyag-részecskék hamu tartalma minimalizálódik. A DPF szűrőben elhelyezett jeladók kommunikálnak a gépjármű számítógépével (ECU), mely kivezérli az automatikus kiégetési folyamatot.

Amikor szervizbe kell vinni AZ AUTÓT

Számos oka lehet, hogy egy DPF szűrő nem regenerálódik megfelelően. Ezt akár okozhatja a vezetési stílus, alkatrész hiba, jeladó problémák, vagy technikai okokra is visszavezethető. A műszerfalon a DPF visszajelző-lámpa mutatja, hogy a DPF szűrő eltömődött, és szervizes, külső beavatkozást igényel.

Ekkor a gépjármű teljesítményét leszabályozza az önvédelmi rendszer, tehát korlátozódik a működés, és ezt jellemzően a motor erőtlenné válása kíséri. Vészüzemmódba kapcsol, hogy elkerülje az esetleges kigyulladást. Ekkor okvetlenül fel kell keresni egy szakszervizt, hogy a hibát szakszerűen és gyorsan elhárítsák az autó jövője érdekében. Amennyiben ezt elmúlasztja, a gépjármű rövid időn belül teljesen letilthat és  használhatatlan állapotba kerül.

TERRACLEAN
DPF TISZTÍTÁS

Az eltömődött részecskeszűrő Önnek egy fejfájást okozó probléma, számunkra pedig egy gyorsan kezelendő tünet!

A TerraClean országos szervizhálózattal büszkélkedik, melyekben szakszerű és gyors megoldást kínálunk a DPF szűrő modern és hosszútávú tisztítására. A gépjárművek részecskeszűrőjét a TerraClean által fejlesztett védett szabadalom alapján végezzük, amely megtisztítja a DPF szűrőt a felgyülemlett korom, égéstermék és egyéb lerakódásoktól.

terraclean.jpg

Miért egyedülálló a TerraClean tisztító eljárása?

Bemutatjuk a DPF tisztítás folyamatát

A rövid videón az angliai anyacégünk által készített DPF tisztítás folyamata nézhető meg. A részecskeszűrő tisztítás eljárása az alábbiak szerint alakul:

Munkatársunk, a TerraClean egyik hazai szakértője mutatja be a DPF tisztítás részletes folyamatát a TV2 Autószerelők sorozatában. A gépjármű DPF hibakóddal érkezik a szervizbe, ahol a kiszerelés nélküli, speciális alifás vegyszeres tisztítással történik meg az eltömődött részecskeszűrő tisztítása.

A kocsin szakszerűen bemutatjuk a részecskeszűrő DPF tisztítás teljes folyamatát, mely nyomás méréssel kezdődik, ez a mérés pedig pontosan megmutatja a valódi nyomáskülönbséget, és ebből megállapítható a részecskeszűrő eltömödöttségének mértéke a jeladók közreműködésével együttesen. Ez követően rácsatlakoztatjuk a TerraClean adaptert a szűrő első mérőpontjára, és környezetbarát módon megtisztítjuk a korom által eltömődőtt részecskeszűrőt.

RészeCskeszűrő
szervizelési MEGOLDÁSOK

A kétezres évek elején kezdtek teret nyerni a részecskeszűrővel felszerelt dízel autók, melyből kifolyólag több és több tisztítási eljárás került ki a magyarországi piacra. Az árképzést illetően az olcsó megoldásoktól indulva, a nagyon drágákon át, az egészen a cseréig terjedő skálán mozoghatunk, válogathatunk. Saját és nemzetközi munkatársaink tapasztalatai kiindulva állíthatjuk, hogy ezek rendkívül változó eredményességel működnek. Jellemzően az alábbiakban pontokba szedett lehetőségek közül már valószínűleg ismerősen cseng ha egy ideje részecskeszűrő problémával állunk szemben:

Tisztítás adalékkal

Ez a lehető legolcsóbb megoldás, pár ezer forintos tétel, amely valamilyen folyadék halmazállapotú termék hozzáadását javasolja az üzemanyaghoz, a tankon keresztül. A termék az üzemanyaggal keveredve a motorba jut, ahol az égéstérben szinte teljes mértékben elég. A részecskeszűrőig így el sem jut a tisztító folyadék, ezáltal semmilyen hatást nem tud kifejteni a DPF szűrőre.

Ár: 5.000 – 20.000 Forint

Kiszereléses tisztítás

Jelenleg többféle leszerelést igénylő DPF tisztító módszer érhető el a piacon. Ebben a kategóriában egy hő hatására, vagy kémia anyaggal dolgoznak, és az égés igénybevételével történik a koromszennyeződés feloldása a DPF szűrőből. Ami közös a megoldásokban, hogy a DPF eltávolításra kerül, amely nehézkes és időigényes, főként az extrém magas szerviz óradíjak miatt nem lesz költséghatékony megoldás.

Ár: 100.000 – 120.000 Forint

Részecskeszűrő csere

Ez a legdrágább lehetőség az összes közül. Személyes tapasztalatunk szerint a lecserélt DPF szűrők 99%-a megmenthető lenne, ha a csere helyett kitisztíttatnák. Ezután még sok tízezer kilóméteren keresztül használhatóak maradnának, amellyel rövid és hosszútávon elkerülhető lenne a magas anyagi kiadás.

Ár: 300.000 – 400.000 Forint

DPF Részecskeszűrő kiiktatás - eltávolítás

Törvényellenes közlekedés

A részecskeszűrő eltávolítása vagy kiiktatása számos problémát vonhat maga után, köztük a környezet szennyezésével, amely komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet. Ezeket az alábbiakban bővebben is kifejtjük, ezzel bebizonyítva, hogy a részecskeszűrő kiiktatása egy nagyon veszélyes dolog, amelyet semmilyen körülmények között nem ajánlunk. Sokan viszont sajnos úgy gondolják, hogy megéri kiszerelni a DPF-et, hiszen onnantól nem fog hibajelzéseket adni, illetve a fogyasztás is minimális mértékben csökkenthető, azonban ez hosszútávon megbosszúlja magát a sok negatív hatása miatt.

A részecskeszűrő hiánya szabályellenesnek számít, egészen 2010 óta az európai szabályozás alapján. Nyilvánvalóan ezt a szabályt nem véletlenül vezették be, hiszen nagyon komoly egészség károsító hatásai vannak. Aki viszont nem tartja be a részecskeszűrőre vontakozó szabályokat, és tetten érik, az nagyon komoly büntetésre számíthat. Akár több százezer forint is lehet a bírság, ami valljuk be nem kis összeg, főleg ilyen könnyen elkerülhető dolgokra.Környezetszennyezés

Számos a környzetre és az egészségre káros hatása van a részecskeszűrő kiiktatásának, ami legfőképpen abból keletkezik, hogy a motor kipufogórendszere kiengedi a környzetre káros anyagokat a légkörbe. Ezen káros anyagok a nitrogén-oxidok, a szénhidrogének, és a szén-monoxid. A részecskeszűrő kiiktatása továbbá a korom-, és részecskekibocsátást is megnöveli. Legfőképpen a légúti betegségekkel küzdő emberekre vannak igazán rossz hatással ezek a szennyező anyagok, azonban az egészéges emberekben is kialakulhatnak légzőszervi és a tüdőt érintő betegségek a káros anyagok végett. 

Szóval már csak embertársaink és a bolygó védelmének érdekében is fontos, hogy ne szedesse ki gépkocsija részecskeszűrőjét. Persze van még további anyagi vonzata is a részecskeszűrő kiiktatásnak, hiszen azt valakinek el is kell végeznie. Összességében viszont akárhogy is számolunk, sehogyan sem jön ki nyereségesen a részecskeszűrő kiiktatás, hiszen ezzel ártunk pénztárcánknak, a bolygónak és embertársaink egészségének. Kiiktatás helyett inkább részecskeszűrő tisztítás ajánlott, melyet akár nálunk is elvégeztethet. A tisztítás jóval olcsóbb és kíméletesebb megoldás, továbbá hosszú távon is kifizetődő lehet az autó alkatrészeinek szempontjából.

Ne engedje hogy eltávolítsák a részecskeszűrőt tisztítás helyett!

Több okból sem javasolt kiiktatni a részecskeszűrőt, mivel a gépjármű ebben az állapotban nem tudja teljesíteni a modern környezetvédelmi szabályokat és sikertelen műszaki vizsgára számíthatunk!

Sajnos sokszor előfordul, hogy egyes, kéteshírrel rendelkező szervizek javaslata a részecskeszűrő komplett eltávolítása. Ekkor a részecskeszűrőt leszerelik vagy levágják és egy vascsővel pótolják a kipufogó rendszerben a helyét, majd a motorvezérlő elektronikát is átírják, hogy a vezérlő rendszer ne keresse a már nem létező alkatrészt.

A terjengő pletykákkal ellentétben ez növekvő fogyasztás, valamint növekvő károsanyag kibocsátást is eredményezhet. Emellett a légkörbe kerülnek a meg nem szűrt koromrészecskék, melyet mindannyian belélegzünk és káros hatással van az egészségünkre. Közös érdekünk a levegő károsodásának megakadályozása, mivel mindannyian a földön élünk, és remélhetőleg még hosszú ideig tehetjük ezt jó egészségben.

Foglaljon időpontot hozzánk
kitisztítjuk gépkocsija DPF szűrőjét!

Amennyiben elhozza autóját gödi központi szervizünkbe, vagy valamelyik hivatalos szervizpartnerünk egyikéhez szeretne, akkor műszeres diagnosztizálásra kerül a DPF hiba. Győződjön meg személyesen a hibáról, a valódi problémáról és tájékozódjon a részecskeszűrő helyreállítási lehetőségekről. Az átfogó bevizsgálás garantáltan segít a probléma szakszerű megoldásában!

Az „Időpontot foglalok” gombra kattintva tud hozzánk időpontot kérni és azt is  kiválaszthatja melyik szervizünkben kívánja igénybe venni a szolgáltatást.

DPF tisztítás ára: 74.990 Ft

hogyan használjam a gépkocsimat?

Mit ajánlott tenni a DPF tisztítás után?

A kitisztított DPF szűrő jó állapotának megtartása érdekében javasolt időnként hosszabb ideig magasabb fordulatszámon járatni az autót. Ez gyakorlatilag annyit tesz, hogy autópályás közlekedés alkalmával tartsuk magasabb fordulatszámon az autónkat, lehetőleg 20-30 kilóméteren keresztül. Ilyenkor tud beindulni az öntisztító (regenerálás) folyamata, ami által sokáig fog megfelelően müködni a részecskeszűrő.

A silány minőségű üzemanyagok is hozzájárulhatnak az idő előtti koromlerakódáshoz, ami nem csak teljesítményromlást eredményezhet, hanem a részecskeszűrő újra eltömődéséhez is vezethet.

A futásteljesítmény növekedésével érdemes elvégezni a szakszerű, kiszerelést nem igénylő DPF tisztítást, mielőtt bármely nem kívánt probléma felütné a fejét.

Garanciát vállalunk az elvégzett tisztításra!*

Visszajelzések

Nagyon jó szerviz. Egy problémám volt csak, hogy sorba kellett állni a javításra. Valószínűleg azért van meg odaadó tökéletes munkát végeznek és a jóra mindig várni kell. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek!
Somogyi Sándor
Google vélemények
A srácok a szervizben jó fejek, baráti a környezet. Tetszett, hogy elmagyarázták mi történik, hogyan tisztítják meg az autót. A próbakör alatt nagyon füstölt a kocsim, de utánna megszűnt és erősebb lett. A tisztítás utáni visszaméréskor egyértelmű lett számomra, hogy helyrehozták a TerraCleanesek a DPF szűrőt. Köszönöm, ajánlom!
Demény Vilmos
Google vélemények
Múlt héten jártam náluk. Egyeztetést követően két nap múlva időpontot kaptam. Rugalmas, segítőkész munkavégzés. Az autó kombinált Dpf-és mélymotortisztításon esett át. Mivel a két műveletet egyszerre kértem, kedvezményt is kaptam. Az autó új erőre kapott, fogyasztása JELENTŐSEN csökkent, hibakód eltűnt. Bátran merem Őket ajánlani mindenkinek. Köszönet, Sanyi
Kovács Sándor
Facebook vélemények

Legyen a TerraClean hálózatának
legújabb tagja

Egyre bővülő hálózatunkba keresünk országosan partnereket. Autószervizek és mobil szolgáltatást végző vállalkozások számára kínálunk kiemelkedően jövedelmező bővülési lehetőséget.

Göd-alsó központi szerviz

kik vagyunk?

A TerraClean egy egyedülálló dekarbonizáló tisztító szolgáltatás, mely kimondottan a gépjárművek számára lett kifejlesztve. Szolgáltatásunk elérhető autószervizek és mobilszolgáltatók hálózatán keresztül Kanadában, Egyesült Államokban, Európában, és már hazánkban is.

Gödön található a szervizközpontunk, ahol a professzionális DPF tisztítást végezzük, és a tisztítás mellett egyéb szolgáltatások is elérhetőek. Többek között az EGR szelep és rendszer tisztítás, valamint dízel belső motortisztítás. További partnereinkről tájékozódhat a “Szerviz kereső” menüpontunk alatt, és ki tudja választani az Önhöz közelebb eső szervizpontot az időpontfoglalásnál.

GY.I.K.

Legtöbbször az autó műszerfalán látható DPF kontroll-lámpa, vagy check engine piktogram jelzi. Ez az állapot már jellemzően a szakszerviz beavatkozását igényli. Emiatt az autó teljesítménye csökkenhet, mivel átvált szerviz üzemmódba a működés.

Bármely részecskeszűrővel ellátott gépkocsin sikerrel elvégezhető a DPF tisztítás. Speciális gyorscsatlakozó segítségével roppant egyszerű a csatlakozás és nem kell kiszerelni a részecskeszűrőt a helyéről.

A bejelentkezés alkalmával érdeklődjön az igénybe vehető lehetőségekről és szakemberünk megfelelően tájékoztatja Önt az autójával kapcsolatos fontos tudnivalókról.

*A DPF tisztítás ára: 80.000 Ft + 15.000 Ft munkadíj.

A DPF tisztítás mellé tisztítás mellé minden ügyfelünknek AJÁNDÉKBA adunk egy EGR rendszer vizsgálatot. (Értéke: 20.000 Ft)

Nagyobb gépkocsiknál, teherautóknál, haszongépjárműveknél vagy mezőgazdasági gépeknél, valamint építőipari gépek és autóbuszok estében  magasabb az ár a szolgáltatás, a munka nehézsége és a motor lökettérfogata miatt.

*Csak teljes égéstér, azaz belső motortisztítás igénybevétele esetén vállalunk 1 év garanciát a részecskeszűrő tisztításra. A belső motortisztítás ára 1950 cm3-is motorokig 55.000 Ft, az 1950 cm3 feletti motorok esetén 65.000 Ft és az áraink nem tartalmazzák az áfát.

A teljes tisztítási folyamat mérésekkel együtt általában 1 órán belül kész! Ezért akár meg is várhatja a DPF tisztítást az erre a célra fenntartott várakozó helységben.

Jelenleg Gödön van a központi szervizünk, ahol a TerraClean szolgáltatások mindeggyikét igénybe veheti. Ezen túlmenően szervízpartnereinket az ország több pontján és a fővárosban érhetőek el. Amennyiben időpontot foglal hozzánk, az űrlapon kiválaszthatja az Önhöz közelebb eső szervizt.

A DPF tisztítás alatt egy erre a célra kifejlesztett alifás üzemanyag segítségével távolítjuk el a károsanyag és egyéb lerakódásokat, melyek a szűrő eltömődését okozták.

Nem, ez szabályellenes! Némelyik autószerviz hajlandó eltávolítani a DPF szűrőt, ami régóta illegális és a gépjármű ezáltal nem felel meg a környezetvédelmi elvárásoknak, és így nem tud sikeres műszaki vizsgát tenni. Emellett komoly bírság megfizetését is maga után vonhatja a dolog.

Ne halogasson ha már problémát tapasztal

Időpontfoglaláshoz kérjük adja meg az elérhetőségeit

A kiválasztott szerviz kollégái minél előbb felveszik önnel a kapcsolatot és tájékoztatják a rendelkezésre álló szabad időpontokról. Ha bármilyen megválaszolandó kérdése merült volna fel a szolgáltatással kapcsolatban, szintén szívesen állnak rendelkezésére.