A TerraClean egyedülálló szolgáltatása, amely már meghódította Kanadát, az Egyesült Államokat és Európát is, nem véletlen örvend ekkora népszerűségnek. Elégedett ügyfeleink pozitívan számolnak be az eredményekről, és, mint a korábbi bejegyzésekből is láthattuk, a tisztítás utáni mérések és tapasztalatok is nagyon meggyőzőek.

Na de annak, aki esetleg még nem ismerné a szolgáltatást, íme az 5 legfontosabb dolog, amit a TerraCleanről tudni kell:

terraclean diesel benzin gaz hibrid elektromos

1. Nem számít, milyen üzemanyaggal működik az autód, a TerraClean szinte minden belső égésű motor számára megoldást nyújt.

A TerraClean tisztítás szinte minden járművön elvégezhető és hatásos. Nem csak benzin és diesel meghajtású autók tisztíthatóak, hanem gázüzemű és hibrid járművek is.

Az LPG-vel működő autók esetében az átalakítás előtt és átalakítás után keletkezett karbonlerakódások és egyéb szennyeződések is hatékonyan tisztíthatók. A TerraClean eltávolítja ezeket a lerakódásokat.

Hibridek esetében pedig különösen ajánlott és szükséges a TerraCleanezés, mivel a Start-Stop rendszerek miatt több a hideg indítás, mely több a karbonlerakódáshoz vezet, mint az a hagyományos járműveknél megfigyelhető.

És természetesen nem csak a személyautókat tisztíthatunk. Legyen szó kamionokról, mezőgazdasági gépekről, építőipari gépekről, kisteherautóról, buszról, motorkerékpárról vagy hajómotorokról! Mindegyik esetében sikerrel és érzékelhető eredménnyel elvégezhető. Csak néhány kivétel van (pl. Wankel motorok).

2. A szénlerakódások befolyásolják a jármű motorjának teljesítményét. Eltávolításuk jelentősen javítja azt.

A belsőégésű motorok használata során, az üzemanyag miatt, idővel karbon és egyéb lerakódások keletkeznek az égéskamrákban, a kipufogócsonkokban, a katalizátorokban és a lambda szenzoroknál, valamint a benzinbefecskendező rendszer egyéb részein. A szennyezőanyagok negatív hatással van a gépjármű motorjának hatékonyságára.

A TerraClean eltávolítja ezen lerakódásokat, visszaállítva ezáltal gépkocsi közel optimális üzemét.

terraclean preventive maintenance

3. A TerraClean nem csak a fogyasztást csökkenti, hanem tökéletes problémamegelőzés céljából is.

A TerraClean szolgáltatásainak igénybevétele nem csak a jármű fogysztását csökkentik. Ezen kívül számos előnye van, többek között az, hogy segít elkerülni számos problémát, amely a tulajdonosnak további költségeket eredményezhetnek.

Autójának jó állapotban tartása segít csökkenteni a működési költségeket és pozitív hatása van a jármű jövőbeni értékére, amennyiben annak eladása mellett döntenénk.

A TerraClean rendszeres karbantartás eltávolítja az üzemanyagrendszerben lerakódó karbont, kátrányt, lakkot és gumit, és segít a gépjármű jó állapotának megőrzésében.

4. A speciális TerraClean tisztítás eltávolítja a motorból a legtöbb lerakódást, csökkentve ezzel a kibocsátást, és tisztább, zöldebb vezetést eredményez.

Egy környezettudatos autóvezető számára kétségtelenül fontos a károsanyag-kibocsátás minimális szintre való csökkentése. Az EU-s emissziós szabványok szigorodásával az időszakos műszaki vizsgán is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gépjármű képes legyen az előírtak betartására.

Így minden jármű tulajdonosnak érdeke az, hogy megtegyen mindent annak érdekében, hogy autója emissziószintjét lecsökkentse.

A TerraClean egyedülálló technológiája a megelőző karbantartási szolgáltatás részeként eltávolítja a legtöbb lerakódást és megtisztítja a teljes égésteret, lecsökkentve ezáltal a kibocsátást.

terraclean dpf cleaning

5. A TerraClean szervizközpontok megoldást kínálnak a DPF tisztítására is.

Egy felmerülő DPF probléma esetén némelyik szerviz hajlamos a problémás DPF eltávolítására. Ez azonban illegális. És mivel a jármű ezáltal nem felel meg a jóváhagyási követelményeknek sem, és így nem tud sikeres időszakos műszaki vizsgát tenni, komoly bírság kirovását vonhatja maga után!

A DPF helyettesítése pedig nagyon költséges megoldás. A gyári alkatrész drága. Az utángyártott alkatrész olcsóbb, ám némely esetben nem felel meg a gyári feltételeknek és gyorsabban eltömítődik.

Emiatt nagyon fontos, hogy ügyeljünk a meglévő DPF egészséges és tiszta állapotára.

Egy alap diesel TerraClean tisztítás az időszakos karbantartási program részeként segít eltávolítani DPF-ben felgyülemlett részecskéket. Abban az esetben, ha a DPF nagyon eldugult, intenzívebb tisztításra, nagyobb mennyiségű korom eltávolítására van szükség. Ez esetben a TerraClean egy külön erre a célra fejlesztett eszközzel segít a korom részecskék nagyobb mennyiségű eltávolításában.