Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Új szerviz partnereket keresünk:

Nagyon fontos, hogy beszéljünk a modern autók elektronikai rendszeréről. Minden autóban ez egy összefüggő, kis számítógépekből álló hálózat, amely elemei külön funkciókat látnak el és felügyelik a saját területüket. Ezen kis számítógépek (interface) folyamatosan beszélgetnek egymással és kapcsolatban vannak. Ha a saját területükön hibát észlelnek azt azonnal hibakóddal jelzik kezelője számára. Vannak elemek, amely nagyon fontos szerepet töltenek be az autó biztonságos működésében és ezeknek hibalámpája is van.

Azt kell tudnunk, hogy a hibalámpák és hibajelzések értünk vannak és nem pedig ellenünk!

A hibalámpák világításukkal határozottan jelzik felénk, hogy azon a területen fontos tennivalónk van!

Sajnálatos, hogy sokan azt a döntést hozzák, hogy a hibakódokat folyamatosan törölgetik a hiba megjavítása helyett. Ezzel előidézik a hiba következményeinek a bekövetkezését, ami sokkal súlyosabb az eredeti hibánál. A közhiedelemben az terjedt el, ha leveszem az akkusarut 5 percig az képes a hiba megoldására. Ez egy torzított részigazság. A levett akkusaru tárolt hibakódot nem fog törölni, a hibalámpa ugyan úgy fog világítani. Ennek egy valamire van hatása, a programhiba miatt lefagyott egyik kis számítógép újra működését képes befolyásolni.

Ez olyan mikor a zöldség piacon a kofák oda-vissza kiabálnak egymáshoz és akkor az egyik már bereked és csöndbe marad és nem beszélget a többiekkel, nem hallatja a hangját (nem végzi a dolgát, nem árulja a portékáját) Na de mi a hibalámpa??? …. A hibalámpa a piacon az ártábla, pontosan meg mondja, hogy a paradicsom mennyibe kerül.

Mi a történetből a tanulság?

 Minden hozzánk érkező hibajelzés, ami lehet elektronikus, vagy mechanikus az mind mi értünk van. Az autó így szól hozzánk, hogy dolgunk van vele és kéri a probléma orvoslását. Ha ezeket a segély kérő szavakat figyelmen kívül hagyjuk, akkor joggal számíthatunk a legrosszabbkor a nagyobb, költségesebb problémára.

A mi jó tanácsunk:

Szeresd az autódat és gondoskodj róla! Meglátod, hogy megfogja hálálni a törődést a gépjármű. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem fog elromolni, hanem azt hogy sokkal biztonságosabb lesz vele a közlekedés és számíthatunk az autónkra. Figyelj a szavára, mert ő az egyik leghűségesebb társad a mindennapokban.

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás Facebookon
Megosztás LinkedInen

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.