Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

A motorolaj kérdés körét komolyan kell venni.

motorolaj

A motorolaj fontos. Ezt nagyjából mindenki tudja, mégis, többen igyekeznek ezen (is) spórolni.

Összességében ezt nem érdemes megtenni. De még spórolni is jobb megoldás, mint hányaveti módon nem odafigyleni az összes előírásra. Hiszen, ha olyan motorolaj jut el az autónkba, amely nem engedélyezett, akkor nemcsak a garanciát veszítjük el, de a motor élettartamát is radikálisan lecsökkenthetjük. Amikor egy hipermarketben sétálunk és több tucat különböző motorolajat látunk, nemcsak a gyártók nagy választékáról van szó, hanem a rengeteg különböző típusról is. Tehát ne legyünk innovatívak, hanem kövessük a szabályokat, amikor kiválasztjuk a motorolaj típusát. Mindebben a motorolaj olajkereső segítségünkre lesz.

Ha pedig megvagyunk a típussal, akkor még mindig választhatunk ásványi, részszintetikus és szintetikus közül. A minőség állandóságában és a kiszámíthatóságban (és persze általában az árban is) az ásványi a legalacsonyabb, míg a szintetikus a legmagasabb minőségű. Ha az olaj márka kiválasztásáról van szó, akkor kiváló választás lehet a Castrol motorolaj, a Motul motorolaj, a Petronas motorolaj, a Total motorolaj, vagy a Liqui Moly motorolaj, melyek a piacon magas minőséget képviselnek.

Emellett mindenképp figyeljünk oda a viszkozitás témakörére is. Leggyakrabban használtak a 10w40 motorolaj és az 5w30 motorolaj, illetve az 5w40 motorolaj. Mint tudjuk, az olivaolaj lassabban folyik, mint a víz, ugyanabban az üvegben. Ezt a fizikai nyelvén úgy fogalmazhatjuk meg, hogy az olivaolaj viszkozitása nagyobb.

És miért fontos mindez egy motorolajnál? Azért, mert alacsony hőmérsékleten fontos, hogy át tudjon jutni az olajszűrőn, ezt téli viszkozitásnak is nevezzük.

Legalább ugyanennyire fontos a nyári (magas hőmérsékletű) viszkozitás is, amely pedig azt éri el, hogy nagy terheltség és teljesítmény (például magas sebesség) esetén is képes legyen a motorolaj a fém-fém érintkezések megakadályozására, a súrlódás csökkentésére és a többi feladatának végrehajtására is.

És végezetül hadd adjunk néhány jótanácsot azoknak, akik otthon akarják cserélni az olajat autójukban:

– A gépkönyvben előírt minőségi szintnek megfelelő kenőanyagot szerezzünk be. A gyártó minden esetben pontosan előírja, hogy a kenőanyag milyen viszkozitás-osztályba tartozzon, milyen legyen a minőségi szintje és mi a specifikációja. Van, hogy van egy kis választási lehetőségünk, ettől azonban, ha eltérünk, elveszítjük a garanciát.
– Teljesen ki kell folyatni a fáradtolajat a motorból. Szánjunk erre elég időt.
– Olajcsere esetén mindig olajszűrőt is kell cserélni. Ne ezen a legfeljebb néhány ezer forintos eszközön próbáljunk spórolni.
– Ne használjunk öblítőolajat vagy adalékot.
– Mindenképp ügyeljünk rá, hogy megfelelő mennyiségű olajat öntsünk az autóba. Ellenőrizzük a pálcával.

Kövessük ezeket az utasításokat, hogy követjük a KRESZ előírásait is. Az autó hálás lesz érte…

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás itt: facebook
Megosztás Facebookon
Megosztás itt: linkedin
Megosztás LinkedInen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + 6 =

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.