Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

Banán a kipufogóban?

Mai történetünk:  Opel Astra-F -ről szól ami x14nz motoros, ötajtós  108 000 km futás teljesítményű és nem mai gyerek (19 éves).

Mottó:  Banán a kipufogóban!

Az ügyfél azt vette észre, hogy az autó egyre gyengébben megy a magasabb dombokra alig akar felmenni, majd később már a piros lámpánál is le állt alapjáraton.

Felkeresett egy közeli szerelőt, aki neki is fogott a javításnak. Abból indult ki hogy ha a lámpánál alapjáraton leáll a motor akkor azt az alapjárati motor kokszolódása okozza. Bontóból szerzett csere alkatrészeket, alapjárati motort, pillangó szelep szenzort, injektort, és el kezdődött a csere-bere.  A munka nem hozta a várva várt sikert, így az ügyfél tovább állt és más szakembert keresett. A javítást egy másik jól felszerelt műhelyben folytatták, ahol műszeres vizsgálattal kezdték a hiba feltárást. A CO mérés alkalmával feltűnt, hogy az alapjáraton a kipufogóból nem áramlik megfelelő mennyiségben a kipufogó gáz, és ez magas fordulatszámon sem változott. Ezek a jelek a hátsó kipufogódob eltömődésére utaltak. A hátsó kipufogódobot leszerelve az autó tökéletesen működött és visszanyerte az erejét. Kapott egy új hátsó kipufogódobot és az ügyfél boldogan távozott.

Erről az Eddie Murphy filmje a Beverly Hills-i Zsaru jutott eszembe, amin jót nevettünk, mikor egy kipufogóba dugott banánnal viccelte meg az őt követőket. Ez egy vicces poén volt, de az igazság nem áll tőle messze, hogy egy kipufogó dugulás meglepheti az embert.

Mi a történetből a tanulság?

A  tanulság az eset kapcsán az, hogy hiába kevés a kilométer az autóban a nem megfelelő használat is okozhat olyan lerakódásokat amire nem is számítunk. Mindig teljes körű diagnosztikával kezdjük a javítást és merjük elhinni, hogy a hiba egy teljesen egyszerű dolog is lehet.

A mi jó tanácsunk:

Ne becsüljük le a rendszeres karbantartás fontosságát! Ha nem volt módunk autónkat hosszabban autópályán  használni, akkor iktassunk be egy üzemanyag rendszer és kipufogó rendszer tisztítást is az időszakos karbantartások alkalmával. A TerraClean tisztító technológiák kimondottan erre a problémakörre lettek optimalizálva és alkalmazásukkal megbontás nélkül műhely körülmények között tudjuk elérni az autópályás üzemelés jótékony hatását.

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás Facebookon
Megosztás LinkedInen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

15 + kilenc =

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.