A mai alkalommal egy Volkswagen Passat esetét szeretnénk bemutatni, melynek tulajdonosa arra panaszkodott, hogy az autó kipufogója gyorsításkor jól látható, markáns fekete füstöt bocsájt ki.

Ez számunkra egy meghatározó jele volt annak, hogy a gépjármű teljes üzemanyagrendszere diesel mélytisztításra szorul.

Tisztított jármű adatai:

  • Márka: Volkswagen Passat
  • Motor: 1.9 PD TDI
  • Évjárat: 2003-as
  • Kilométeróra állás (valós futásteljesítmény): 181 797 km

Helyzetfelmérés

Az ügyfél az autó gyakorlatilag első tulajdonosa, aki tökéletes vezetési stílusban működteti azt – a motor mindig kis gázpedál állással könnyen forgó motorral jár 1800-as fordulatszám felett. Jellemzően a külvárosban közlekedik az autóval, mellyel évente 12 – 14 000 kilométert tesz meg, beleszámítva 2-3 hosszabb túrát is (500-900 km).

A tulajdonos a hibára az elmúlt télen figyelt fel, amikor egy furcsa jelenséget tapasztalt a jármű működése során. A reggel hideg indításkor az izzítástól függetlenül az első indítózás alkalmával először csak egy-két, majd néhány fordulat múlva mind a négy henger elkezdett járni.

Pár hónap elteltével arra lett figyelmes, hogy egy adott sebesség fokozatban haladva, kettesben vagy hármasban 2000 1/perc-ről közepes vagy nagyobb gázzal gyorsítva a kipufogó jól látható, markáns fekete füstöt kezdett kibocsájtani, ami még a visszapillantó tükörben is látható volt. Ezzel nem csak a mögötte haladónak árt, hanem a környezetet is nagymértékben szennyezi.

Végül a nyár folyamán, egy külföldi utazás alkalmával feltűnt, hogy az autópályás menet után a hátsó lökhárító korommal szennyezett lett és mintha az előzéseknél a szokott erő elmaradt volna és minduntalan vissza kellett kapcsolni a gyorsításkor.

Ezen problémák folyamatos megjelenése arra késztette, hogy felkeresse a TerraClean szervizközpontját.

TerraClean diesel mélytisztítás

Szakembereink a tisztítás előtt elvégeztek három szabad kigyorsításos füstölés mérést, ahol a gyári füstölési érték (K= 0,6) 2-3-szorosát mérték.

Ezután a gépkocsin elvégezték a TerraClean Diesel mélytisztítást. Az első 15 percben a tisztítóberendezést az üzemanyagrendszerbe bekötve csak a gép által szolgáltatott tisztító folyadék-üzemanyag keverékékkel járatták a motort. Ezt 15 perc pihenő („Soak” mód) követte, majd újból 15 perc járatás.

Már a tisztítás kezdetén is látszott, hogy a tisztítószer elkezdett dolgozni. A kipufogó végén észrevehető diszkrét szürkés füst jelezte a tisztítási folyamat hatékonyságát. A tisztítás vége felé a füst megszűnt, és a kipufogó gyorsításkor füstmentesen működött.

Eredmények

A tisztítás végeztével mentünk egy 20 kilométeres próbautat majd az út végén újból végeztünk egy füstölés mérést. Íme a tapasztalataink:

Már a próbaút első métereinek megtétle után szembetűnő különbség volt érzékelhető. A motor könnyebben vette a fordulatszámot az előzőekhez képest alig kellett megnyomni a gázpedált és már pörgött is a motor.

Gyorsításkor a motor felpörgése teljesen könnyűvé és simává vált. A megszokott mértékű gázpedál álláshoz képest alig kellett nyomni a pedált és mégis könnyedén futott az autó. Intenzív gyorsításnál nem kellett visszaváltani, a magasabb sebesség fokozatban is könnyedén gyorsult.

Szakembereink a próbakör során megpróbálták előhozni az addig jellemző füstfelhőt, amely a visszapillantó tükörben is jól látható volt, de az autó ezt semmilyen körülmények között nem produkálta.

Ezután újból elvégezték a füstölés mérést, aminél a szabad gyorsítás értékei lényegesen javultak és a többször mért kitartott gázos gyorsításnál 3316 1/ perc fordulaton a füstölés K értéke 0,02-0,12 között mozgott a gyorsítás intenzitásától függően.

A reggeli indítási probléma megszűnését sajnos a meleg idő miatt még nem tudtuk tesztelni.

Ami igazán megdöbbentő volt, hogy a tisztítás előtt alapjáraton a motor rázkódó járása miatt a belső kárpitok rezonáltak, ez most megszűnt és erezhetően lágyabb lett az alapjárat. A fedélzeti computer szerint az alapjárati üzemanyag fogyasztás 0,5 liter/ óra, bekapcsolt klímával 0,6 liter / óra. Ez az érték igen jónak tekinthető az általánosan megszokott 0,7-0,9 -es értékhez képest!

A tulajdonos véleménye

A TerraClean tisztítás kifogástalanul megoldotta az autóm prolmémáját. Sőt…az autó teljesítményét is növelte!! A próbaút során a vezetési élmény igazán meglepő volt, mintha egy nagy teljesítményű sport autóban ültem volna, ahol átkapcsoltuk a rendszert SPORT fokozatba az eddigi ECO beállítást követően. Mindenkinek ajánlani tudom, nem csak a már létező probléma kezelésére, hanem annak megelőzésére is.