Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

Dióhéjas szelephát- és szívósor tisztítás
1 munkanap alatt

Megtisztítjuk a közvetlen befecskendezéses benzines motorja szívószelepeit és diesel autója szívósorát a masszív korom lerakódásoktól.
szivosor-diesel-badge.png

Jelentősen javuló motorműködés

A közvetlen befecskendezéses autók szívósorán és szelepein lerakódó korom a használat során egyre halmozódik. Folyamatosan csökken a szívókeresztmetszet, míg kritikus szintet ér el és konkrét problémát okoz. A megtisztított felületekkel minden autós számára érezhető különbségek járnak.

Teljesítménynövekedés

Megszűnik az ideiglenesen kimaradó hengerek hibája, gyári szívókeresztmetszet áll vissza. Ezáltal újra teljes hatékonysággal dolgozhat a motor.

Közvetlenebb gázreakció

Az eltávolított korom lerakódások hatására javul az üzemanyag és levegő áramlása. Gázpedál érintésre gyorsabban és intenzívebben reagál az autó.

Egyenletes motorüzem

Mivel nincs fizikai akadály a levegő útjában, ezért áramlási problémák sem lépnek fel. Alapjáraton és terhelésen is simábban jár a motor.

Kokszosodás forrása

Közvetlen befecskendezésű motoroknál szinte kivétel nélkül jellemző a szívócsatorna és szelepek kokszosodása. Egyes típusokat és motorokat erősebben érint, de használattól függően jellemző az összes autógyártó termékére. A közvetlen befecskendezéses technológia nagyobb számban az ezredforduló után terjedt el, mert teljesíteni kellett az új környezetvédelmi normákat. A kisebb üzemanyagfogyasztás és az emissziós értékek további csökkentése már nem volt megoldható az addig elterjedt szívócső befecskendezéshez képest.

A külső keverékképzésű motorokhoz képest viszont hátránnyá vált a fokozott kokszosodás, amire nem sikerült megoldást találni. Ennek az oka, hogy a szívószelep működés közben forróbb, mivel azt nem hűti le és nem tisztítja a befecskendezett üzemanyag. A használat közben forróvá váló szívószelep így potenciális lerakódásoknak van kitéve. A visszavezetett kartergáz lecsapódik, ezáltal egyre több lerakódás kezd felgyülemleni. Egyes motoroknál alkalmaznak kipufogógáz visszavezetést is, ami még tovább súlyosbíthatja a problémát.

Közvetlen befecskendezéses karbantartása

A konkrét problémára többféle tünet is mutathat. Általánosan jellemző a rángató, egyenetlen motorüzem. Ez annak tudható be, hogy a szelepekkel egyidőben a szívócsatorna is kokszolódik, így nem a megfelelő irányba fogja terelni a hengerbe fecskendezett üzemanyagot a beáramló levegő. Égéskimaradás is jelentkezhet, egy vagy két henger le is állhat. A vezérlő elektronika egyik feladata, hogy megelőzze a súlyosabb probléma kialakulását, ezért ha rendellenességet tapasztal, közbeszól és leállíthat hengert/hengereket.

Amennyiben hibakód jelent meg és a motorüzemmel sincs érezhetően minden rendben, haladéktalanul fel kell keresni egy szakszervizt.  Teljes diagnosztika alkalmával könnyen kideríthető, hogy az adott hiba milyen összefüggésben lehet a karbon lerakódások mértékével. Véleményünk szerint bizonyos időközönként kötelező lenne meghatározni tisztítást az érintett gépjárműveknél. Minden 80.000 km megtétele után ajánljuk a dióhéjas tisztítást, ekkor már kijelenthetjük, hogy szinte kötelező, ha gondmentesen szeretnénk autózni!

Közvetlen befecskendezések benzinmotorok

Jelentősen kokszolódott szívósor és szelepek

A különbség jól látható

Dióhéjas tisztítás előtt-után

Gyári tisztaságú állapot

Előtte
Utána
Előtte
Utána
Előtte
Utána
Előtte
Utána

Dízel motorok szívósortisztítása

KIA szívósorának a tisztítása mechanikai úton.

Szemcseszórásos mechanikus tisztítás dióhéjjal

A dióhéj szerkezetéből kifolyólag alkalmas a kokszlerakódások eltűntetésére. Elég kemény ahhoz, hogy szóróanyagként tisztító hatás érjen el, viszont puha annyira, hogy mindezt még a fém felületek károsítása nélkül tegye.

Dióhéjas tisztítás folyamata

A tisztításhoz nem kell különösebben szétszerelni a motort: kizárólag a szívósor kerül le a helyéről. Ebből kifolyólag kedvező áron érhető el tökéletesen sima szívócsatorna felület és teljesen lerakódásmentes szívószelepek.

Ami a legfontosabb, hogy a tisztítás végére visszaáll a gyári szívókeresztmetszet!

Foglaljon online időpontot dióhéjas tiszítításra

Minden kapcsolatfelvételt követően visszahívjuk az ügyfeleinket, megválaszoljuk a kérdéseket és megtaláljuk a legalkalmasabb szabad időpontot a tisztításra.

Foglajon időpontot nálunk ha:

Benzines tisztítás ára: 185.000 Ft *

Dízel tisztítás ára: 185.000 Ft *

Időfontfoglalás

Szervizünk

Gödön található szervizünk, ahol képzett szakemberrel várjuk Önt és autóját. A dióhéjas tisztító tevékenység mellett gyorsszervizként is működünk. Kisebb javításokkal, olajcserével, időszakos átnézéssel kapcsolatban szintén vegye fel velünk a kapcsolatot.

Címünk: 2131 Göd-alsó, Pesti út 9.

Telefonszám: +36 20 450 9998

Email: info@szivosortisztito.hu

Waze navigáció a címünkre: