Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

EGR szelep hiba…a szükséges rossz?

Az átlagember által használt műszaki szavak között egyre jobban terjed az EGR szelep és az EGR szelep hiba kifejezés. Ezt a családtagok is megjegyzik, mert a kasszából szép összeget vesz ki a javításuk. Ez tényleg szükséges?

Szerencsére nem mindig szükséges a költséges javítása vagy cseréje az EGR szelepnek, mert ha kicsit szétnéz az autó tulajdonos, akkor találni alternatív megoldásokat is az EGR szelep tisztítására. De mielőtt elmélyednénk ennek a technikának az ismertetésében, nézzük meg, hogy valójában mi tette szükségessé az EGR szelep használatát.

Ha ön autó rajongó és feltűnt, hogy az utóbbi időben utód nélkül tűnnek el sportos modellek és a takarékos városi minik. Vagy a nagy hengerűrtatalmú, jó hangú szívómotorok és különleges műszaki megoldásokat felvonultató réteg modellek, akkor jó a megfigyelése. Az oka az eltűnéseknek: a környezetvédelmi szabályozások szigorodása. Ezeknek az elég furán vagy szimplán eszetlenül, politikai nyomásra meghozott döntéseknek a levét issza az európai autóipar és az autósok. Ráadásul úgy, hogy a kibocsájtásban nem is ők az éllovasok… De mivel az autó szem előtt van – ellenben a tehén és birka tenyésztéssel foglalkozó gazdákkal és a szénerőművekkel – ezért ideális téves célpont az autó.

A kipufogógáz visszavezetési technológia (EGR) a teherautókban kezdte a karrierjét, onnan került át a személyautókba. Nem csak a dízel üzemű járművekben nyert teret, hanem a benzinesekben is. A rendszer működése nagyon egyszerű: a motor kipufogógázainak egy részét visszavezetik a hengerekbe, így csökkentik a káros nitrogén-oxidok szintjét.

A korszerű autóban már rendkívül komplikálttá tették a kipufogógáz visszavezetést. A nemsokára felsorolt hibák az EGR szelep hibára utaló jelek lehetnek. Ezt, csak azt követően érdemes kijelenteni, miután elvégeztek az autón egy alaposon motor diagnosztikát.

A hibák közé tartozik az egyenetlen alapjárat, az akadozó, erejét vesztő motor. A megnövekedő fogyasztás is ilyen jel lehet, akár a motor kopogásos égése. Az EGR szelep hibák esélyét növeli, ha a környezetvédelmi vizsgálaton rosszul teljesített az autó, vagy benzin szagot érezni a motortérben. A legszembetűnőbb jel a Check Engine felirat és ikon megjelenése a műszerfalon. Ha ezek tapasztalhatók a járművön, akkor nagy valószínűséggel EGR szelep hiba ütötte fel a fejét.

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás itt: facebook
Megosztás Facebookon
Megosztás itt: linkedin
Megosztás LinkedInen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.