Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

EGR szelep hiba – Aminek a hallatán kiveri a hideg veríték

Ha a szervizben közlik valakivel, hogy az autójában EGR szelepet kell cserélni vagy komplett EGR rendszert, akkor kemény pillanatok következnek. Ha nincsen félre rakva rá pénz, jó sok.

A három betű a kipufogógáz visszavezetés szavakat takarja, ez egy olyan rendszer, amely először a teherautóknál alkalmaztak. A célja, hogy tisztább üzeművé varázsolják az autók motorjait. Ez a technológia már jó ideje megjelent a személyautóknál és a benzineseknél is használják. A célja, hogy a motor nitrogén-oxid kibocsájtását lecsökkentsék.

Az EGR rendszer és az EGR szelep működési környezete nem túl barátságos: a forró kipufogógáz az alap, amit jó esetben lehűt az EGR hűtő. A korom részecskékkel, olaj maradványokkal, olajpárával fűszerezett forró kipufogógáz áramlik az EGR-en belül. Így megeshet, hogy kisebb-nagyobb mértékben eltömődnek a csövek, az EGR szelep, a szívócső bizonyos szakasza, és az EGR hűtő.

Mielőtt a csere és a nagyobb javítások költségei megérkeznének, érdemes ”megelőző csapást” mérni, pl. az EGR szelepre. A probléma kezelésének a legegyszerűbb és leggazdaságosabb módja, ha az EGR szelep problémát más módszerrel közelítjük meg, mint ami eddig használtak. A megoldás hátteréről itt tud tájékozódni, az, hogy menyi idő alatt, mekkora munkával jár az EGR szelep tisztítása, arról pedig itt.

Hogy még jobban nyomatékosítsuk az elhangzottakat, kis szerkezettan következik. Az EGR rendszerek legegyszerűbb fajtája az, amikor a turbófeltöltő előtti kipufogóhoz csatlakozik egy cső, és innen vezetik át a gázokat a hengerfejbe és vagy a szívócsőbe. Ezt a megoldást magas nyomásúnak hívják, mert itt nagyobb nyomáson, a korom szemcsékkel alaposan megtűzdelt gázok áramolnak. Ha a rendszer részét képezi az EGR hűtő, akkor ez az alkatrész nagyobb eséllyel tömődhet el az olajpárától és a korom részecskéktől.

A másik kivitele az EGR rendszernek a kisnyomású, itt a gázok a turbófeltöltő után indulnak az útjukra. Ennek az előnye, hogy tisztább a gáz, és a hőmérséklete is kisebb. A másik plusz pont mellette, hogy jóval kevesebb szilárd részecske található benne. Az EGR szelep itt is megtalálható, hiszen ez végzi az EGR rendszer vezérlését.

További információkért keresse fel az www.egrtisztitas.hu weboldalonunkat.

Referencia munkáink:

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás itt: facebook
Megosztás Facebookon
Megosztás itt: linkedin
Megosztás LinkedInen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × három =

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.