Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

EGR szelep tisztítás, kipufogógáz visszavezetés

A megelőzés fontossága

A jó indulatú háziorvosok a vitaminok szedését és a megelőzést ajánlják a betegeknek, ezzel a módszerrel sokkal tovább lehet egészségesen élni. A megelőzés ajánlható azoknál az autóknál is, amelyek idővel komoly javítási számlákat tudnak produkálni.

Az egyik legjobb megelőzés a négykerekűnél, ha a jármű kötelező szervizeit elvégzik. A tisztességesen elvégzett karbantartás igen sokat tud segíteni, a plusz pontot az jelenti, hogyha a munkát legális szakműhelyben végzik. Az extra kiadás megéri, mert a kapott számlákkal tudja bizonyítani a tulajdonos, hogy a munkát tényleg elvégezték, a megfelelő alkatrészeket megvették és be is építették.

A megelőzésnek mára sajnos része lett az is, hogy a mai járművek jó részét rendszeresen tisztítani kell, hogy megszabadoljon a káros korom-szennyeződésektől! Ezért érdemes elhozni a TerraClean központi szervizébe az autónkat. Az újfajta technológiánkkal megelőzzük a nagyobb autójavítási számlákat. Ha a tulajdonos időben jelentkezik nálunk, akkor szó szerint megelőzést végzünk a járművén.

A példaként felhozunk egy alkatrészt, amely részt vesz a kipufogógázok tisztán tartásában. Ez a kipufogógáz visszavezetés, magyarul az EGR és annak vezérlője, az EGR szelep.

Ez a motor alkatrész igen mostoha körülmények között végzi a munkáját. A kipufogógáz visszavezetés az egyik módszer arra, hogy a belsőégésű motornak a kipufogógázait tisztábbá varázsolják. A motor szívócsövébe visszavezetett kipufogógáz két módszerrel kerülhet vissza az égéstérbe. A régebbi és kevésbé kifinomult technikának köszönhetően elég sok olajpára, égéstermék maradvány is ”utazik” a gázokkal. Ezek keresztül mennek az egész folyamatot szabályzó EGR szelepen és a kipufogógázt lehűtő hűtőn.

Ez a megoldás elég lehetőséget ad az EGR rendszer csöveinek, a vezérlő szelepének – és a ha a rendszer része a hűtő – akkor annak az eltömődésére is. Az EGR bevetésének másik hátránya, hogy a lerakódások nem csak a kipufogógáz visszavezetést végző csőben jelennek meg, hanem a motor szívószelepei környékének a kokszolódásában is. Ha az autó karbantartását elhanyagolták, elért egy bizonyos kilométerszámot – vagy egy bizonyos korba lépett a dízel autó – akkor az EGR rendszer, az EGR szelep vagy az EGR hűtő cseréje biztosra mondható.

A megelőzés, azaz pl. az EGR szelep tisztítás abban segít, hogy a csere minél később következzen be. Így az autó motorja ”életben tartható”, komolyabb javítás nélkül. Ez jóval olcsóbb megoldás, mint a későbbi csere. A cserét kitoló megoldás részleteiről itt is olvashat.

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás itt: facebook
Megosztás Facebookon
Megosztás itt: linkedin
Megosztás LinkedInen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.