Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

EGR szelep tisztítás, megoldás a rendszeres tisztítás?

Ez az az autóalkatrész, amibe bele van kódolva az elkoszolódás és az eltömődés.

A fenti mondatnak különösen nagy az igazság tartalma. Ezzel a témában laikus autós is könnyedén egyet tud érteni. A ”bizonyításhoz” mindössze annyi szükséges, hogy a témában járatlan személy felvilágosítást kap az EGR szelep működéséről.

Az EGR, az angol kipufogógáz visszavezetés szavaknak a kezdőbetűit takarja. Ezt a technikát, anno a teherautóknak és a buszoknak a dízelmotorjain alkalmazták először. A bevezetésének az oka, hogy a motor hengereibe visszavezetett forró kipufogógáz, hatékonyan csökkenti a nitrogén-oxid szintet.

Aki nem jártas a járműtechnikában, annak első pillantásra gyanús lehet a rendszer, amely forró kipufogógázt használ. Hogy a működése közben mennyi olajpárával, apró égéstermék darabbal találkozik a visszavezetést végző szelep, azt mindenkinek a fantáziájára bízzuk…  Ráadásul ez úgy történik, hogy több száz fokos gáznak az útját kell elállnia vagy éppen elengednie az EGR szelepnek.

Ez az a munkakörnyezet, amiben a kilométerek tízezreit teljesíti a EGR szelep. A kipufogógáz csöveken áramlik a szelephez, ennek az eltömődése is előfordulhat, ami tovább bonyolítja a helyzetet. És sok autónál, ott az EGR hűtő is…

A megoldást nem csak a szuper drága csere és a költséges – a motor megbontásával járó – tisztítás, hanem az EGR szelep újabb rendszerű szétszerelés nélküli tisztítása jelenti.

Ez a módszer, a TerraClean EGR tisztítás teljesen más módon közelíti meg a problémát és nem csak az eltömődött, nehézkesen működő EGR szelep tisztítására ad lehetséges megoldást. Időnként érdemes ezt a tisztítási módszert bevetni az autó motorján, mert így meg lehet hosszabbítani az EGR szelep és a hozzá vezető csövek élettartamát. És a drága cseréjüket ki lehet tolni.

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás itt: facebook
Megosztás Facebookon
Megosztás itt: linkedin
Megosztás LinkedInen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − kilenc =

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.