Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

EGR tisztítás gyorsan és hatékonyan

EGR tisztítás gyorsan és hatékonyan a TerraClean módszerrel…

A TerraClean innovatív technológiája megoldást nyújt az EGR szeleppel szerelt gépjárművek problémájára, amit a felgyülemlett korom lerakódások okoznak. A TerraClean, egy gépjárművek számára létrehozott tisztító eljárás és szolgáltatás. Ma már hazánkban is és nem csak az Egyesült Államokban, Kanadában érhető el autószervizek és mobilszolgáltatók hálózatán keresztül.

A központi szerviz Dunakeszin található, ahol többek között EGR tisztítást is végeznek, egyéb motortisztító szolgáltatások mellett. A TerraClean eljárás egyedisége abban is rejlik, hogy a tisztítószer egy speciális üzemanyag. Továbbá a TerraClean azonnali eredményeket mutat fel, illetve rendkívül idő – és költséghatékonyan dolgoznak. Továbbá biztosítják a hibakód mentességet a kezelés végére és különösebb megbontás nélküli eljárást alkalmaznak.

Az EGR tisztítást követően érdemes az autópályán használni a gépjárművet, hogy az EGR rendszerből távozzanak a lerakódások. Azonban egy idő után újra megjelennek az EGR szeleppel kapcsolatos gondok. Sok tényező befolyásolja azt, hogy melyik autótípusnál, mikor érnek olyan szintre a lerakódások, hogy azok hibát okoznak. Körülbelül 50.000 km az a futásteljesítmény, ahol már érdemes megelőző jelleggel is elvégeztetni a tisztítást.

Az EGR rendszer kokszosodását elsősorban az egyenetlen motorüzem, de általában hibakód is jelzi, ha baj van.  

Az EGR szelep lerakódásait több minden okozhatja. Igaz, hogy a használatával jelentősen csökken a káros anyag kibocsátás és így kevésbé szennyeződik a környezet, viszont ennek hatására keveset futó és nagyrészt városban használt autók esetében jellemző, hogy a kipufogógázból származó olajköd – és koromlerakódások következtében megjelenik az EGR szelep hiba. A kokszolódás miatt pedig különböző hibajelenségek lépnek fel, ami rendszerint összefüggésben van a visszavezetett kipufogógáz mennyiségével.

A TerraClean technológia az EGR szeleppel szerelt gépjárművekhez került kifejlesztésre. A teljes tisztítási folyamat egy órán belül kész van, így nem szükséges az autót napokig a szerelőnél hagyni.

Az EGR szelep tisztítás a következő lépésekből áll. Először a teljes diagnosztika történik meg. Ezt követően történik az EGR szelep és rendszer tisztítás, majd ismételt diagnosztikára kerül sor és az eljárást a tesztvezetés zárja.

A tisztítás során speciálisan erre a célra fejlesztett üzemanyag segítségével kerülnek feloldásra a problémát okozó károsanyag lerakódások. A TerraClean különlegessége abban rejlik, hogy az EGR szelep nem kerül leszerelésre, csak két ponton csatlakoztatják a tisztító eszközt és a lezajló kémiai folyamat gondoskodik a káros anyag maximális eltávolításáról.

A TerraClean saját műhellyel rendelkezik, ami Dunakeszin található. Ezen kívül szervizpartnerekkel is dolgoznak Budapest és az ország több területén. Az EGR szelep tisztítás mellett más szolgáltatásokkal is várják a kedves ügyfeleket.

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás Facebookon
Megosztás LinkedInen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

7 + 1 =

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.