Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Új szerviz partnereket keresünk:

részecskeszűrő tisztítás

Rengetegszer felmerül ez a kérdés a DPF tisztítás előtt és után is, de még a probléma fejének a felütésekor, amikor elkezdünk megoldást keresni erre az égető jelzésre. Igen fontos megjegyezni, hogy erre a furfangos kérdésre nem csak az ügyfelek nem tudják a választ, hanem a legtöbb magyarországi szakszerviz, független autószervizek sincsenek tisztába! Ha találgatni szeretnénk, már pedig a legtöbb ügyfelünk visszajelzése alapján azt gondolják, hogy sok százezer kilométerig, vagy talán örökké nem kell majd hozzányúlni ezután a gépkocsihoz

Most akkor mi is az igazság a DPF-el kapcsolatban?

A részecskeszűrőnek van egy saját tisztítási folyamata és ez adja az alapot ahhoz, hogy pontosan megmondjuk mennyi ideig tarthat egy tisztítás. Annak idején a mérnökök beépítettek a motorvezérlő programjába egy ciklikus regenerálási „kiégetési” programot. Na és, hogy időzítették ezt? Az eltömődés mértékéhez igazították, hiszen-ha egy szűrőről van szó, az elszokott bizonyos időközönként tömődni. Itt ha nagyon pontosak akarunk lenni egy tól-ig tartományt érdemes megjelölni. Az egészséges eltömődés és regenerálás mértéke 300-500 km közé esik! Tehát meddig tarthat egy tisztítás, amely teljesen lepucolja a részecskeszűrőnket!? Maximum 500 km-ig!

Mi várható ha 500 km után nem regenerál a gépkocsink?

Ha ez a fajta saját kiégetési ciklikusság nem történik meg, mert nem teljesülnek a feltételek hozzá, akkor bizony el fog záros határidőn belül tömődni a részecskeszűrőnk. Ezért nagyon-nagyon fontos, hogy mindig megkerestessük és megtaláljuk az okokat, amelyek miatt eldugult a részecskeszűrőnk. Azokat az okokat pedig szakszerűen elhárítsuk és így visszatérjen az egészséges regenerálás, amely megakadályozza a részecskeszűrő eltömődését.

Meddig tart akkor a TerraClean részecskeszűrő tisztítás?

Ugyanúgy ahogy minden más DPF tisztítás módszer maximum 500 km-ig tarthat. A gödi TerraClean központi szervizében a tisztítás előtt átfogó diagnosztikát végzünk és minden esetben megkeressük a hiba forrásainak az okait és azokat a részecskeszűrő tisztítással együtt elhárítjuk maradéktalanul. Az esetek túlnyomó többségében szinte mindig rendszer tisztítást hajtunk végre és feljavíjuk a motorüzemet is, ezáltal elősegítve a tökéletes regenerálást a jövőben. A hatékonyabb motor működést, tisztább egészségesebb gépjárművet létrehozva, amely kíméli a környezetünket is az alacsonyabb emissziós értékek kibocsátásával. Ezt a belső mély-motortisztítást javasoljuk, tanácsoljuk és alkalmazzuk a lehető legtöbbször minden ügyfelünknél, amely miatt garanciát tudunk vállalni az elvégzett DPF tisztításra.

Tapasztalja meg Ön is a legkorszerűbb és legprofesszionálisabb technológiával végzett részecskeszűrő tisztítást! Érdeklődjön a kapcsolat menü pont alatt a szabad időpontjaikról!

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás Facebookon
Megosztás LinkedInen

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.