Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

Részecskeszűrő tisztítás vagy a DPF csere a jobb megoldás a Toyota autóknál?

Ha Toyota márkájú autót vezetsz, és találkoztál már kényes részecskeszűrő eltömödéssel, akkor ez a blog cikk kifejezetten neked szól! 

Ügyfelünk autója eltömődött részecskeszűrő és szerviz üzemmód/motor teljesítmény korlátozás problémával keresett meg a gödi központi szervizünkben. 

Az autó közel 180.000 km-et futott, tehát nem rendelkezett túlságosan sok futásteljesitménnyel. Kijelenthetjük, hogy a tipikus problémák vagy tünetek ekkor indulnak el saját útukra, hogy minket rendkívül felbosszantsanak… 🙂 

Viszont a TerraClean részecskeszűrő tisztítás komplex procedúrája nem ismer határokat és kifejlesztettük a Toyoták számára a legjobb megoldást!

Íme tehát az új rendszeresített TerraClean protokoll:

– alapos és teljeskörű számítógépes diagnosztika

– fizikai mérése a szűrőnek a pontos eltömődöttség megállapításához

– szűrő élettartam ellenőrzése a motorvezérlőben

– mindezek értékelése és a szűrő tisztítása

– általános motor melytisztítás, hogy az egész égéstér és kipufogórendszer is tisztább legyen

– tisztítás utáni visszamérés

– szűrő értékek nullázása a motorvezérlőben

– matricák felragasztása és munkalap/garancia jegy elkészítése

– gépkocsi átadása a számla rendezése után

FONTOS:

Mivel a Toyoták motorvezérlőjében a szoftveres szűrő csere nem lehetséges, csak egy úgynevezett “megújítási” program futtatható le, ezért elkezdtük a megújítási folyamatot végrehajtani a motorvezérlőben.

A konkrét fizikai csere egyáltalán NEM JAVASOLT! Megtévesztő lehet az ügyfél számára ezt a fajta visszajelzés, és főleg a kilométert tekintve igazán fals adatnak számít a „szűrő csere”, amire biztathat minket az autónk…

Csere helyett szinte mindig a részecskeszűrő tisztítás (DPF) javasolt, és indokolt!

Szintén észben tartandó az is, hogy a tisztítást követően a szoftveres megújítás végrehajtáshoz többek között tökéletes állapotú EGR, turbó és porlasztó állapot szükséges! Így megvizsgáltuk ezen rendszereket is, és kiderült, hogy az EGR komoly eltömődöttséggel küszködik. Megtisztítottuk tehát a teljes EGR kört is a TerraClean EGR tisztítás módszerével! (Igen-igen az EGR szelepet, a csöveket és a visszahűtő elemet is beleértve.)

A TerraClean EGR tisztítás és DPF tiszítás, amely nagyjából 2,5 órát vesz igénybe. Ezeknek a végeztével hibakód mentes gépjárművet adtunk át az ügyfelünknek, aki annyira hálás volt, hogy 5 csillagos értékelést adott le a google visszajelző rendszerünkben a TerraClean Magyarország részére.

Ha Ön is magára ismert és hasonlóak a problémái, illetve szeretne egy professzionális és extra gyors megoldást, akkor keressen  minket bizalommal!

Örömmel segítünk az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Központi telefonszámunk: 06204509998

Központi email címünk: info@terraclean.hu

Weboldalunk: www.terraclean.hu

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás Facebookon
Megosztás LinkedInen

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.