Valóban olyan fontos lenne a részecskeszűrő?

Számtalan helyről lehet hallani, hogy csak a gond van vele, felesleges és nem is értjük minek kell a részecskeszűrő (DPF) az autóba. Hála az égnek, sokan bizony jól tudjuk, nagyon fontos, mert jelenünket és a gyerekeink, unokáink jövőjét befolyásoló alkatrészről van szó.

Joggal merül fel a kérdés, hogy miért is ilyen fontos ez az alkatrész? Röviden azért, mert ha az autónk kevesebb káros-anyagot ereget a levegőbe, attól javulni fog a belélegezhető levegő minősége és kevesebb lesz a légúti megbetegedések száma. Tisztább levegőt eredményezhet a jövő generációi számára. Tehát valóban szükséges!? A válasz, IGEN.

A részecskeszűrő legfontosabb feladata, hogy kiszűrje és felfogja a kipufogógázzal áramló koromrészecskéket és azokat a szűrőben tartsa. Addig viselkedik így a rendszer, amíg az érzékelőktől kapott információk szerint egy bizonyos eltömődöttségi szintről, a megfelelő utasítást meg nem kapja a vezérlőegységtől (ECU) a gépjármű és beindítja a felgyülemlett korom kiégetését. Tulajdonképpen regenerálja a részecskeszűrőt, azaz kitisztítja önmagát.

A nevében is szerepel, ez bizony egy fizikai szűrő, és hogy az említett részecskeszűrő folyamatos átjárhatósága érdekében minden tökéletesen jól működjön, több ezer mérnöki munkaórára volt szükség. Annak bármiféle kiiktatása, eltávolítása hazánkban is törvényellenes!

dpfszűrőtisztításfolyamat (1)

Mi a részecskeszűrő legfontosabb feladata?

A részecskeszűrőnek rengeteg koromrészecskét kell elfognia, ezért úgy lett kialakítva a belseje, hogy a beáramló kipufogógáznak át kelljen haladnia egy, általában kerámia anyagú, úgynevezett méhsejt alakú szerkezeten. A részecskeszűrő szerkezete lyukacsos kialakítású és hosszúkás fala van, a legapróbb ultrafinom koromrészecskéket is képes felfogni. A kipufogógázban lévő nagyon pici koromrészecskék is fennakadnak, így már nem tudnak túljutni a kerámia testen egyenesen a levegőbe, ezzel is csökkentve a légszennyezést.

Mi történik, ha homokszem kerül a gépezetbe, és eldugul a részecskeszűrő? Mi történik akkor, ha megtelt a részecskeszűrő és már nem képes regenerálni sem az autó? Ne aggódjon, mert akkor is van megoldás! Az esetek 95%-ban menthető a részecskeszűrő a TerraClean DPF tisztító technológiával, amely egy direkt, közvetlen tisztítási módszer és már hazánkban is elérhető, most kezd egyre jobban elterjedni.

Az eljárást 20 évvel ezelőtt fejlesztették ki Kanadában, egy véletlen felfedezés kapcsán, azóta pedig több százezezer gépjárművet/részecskeszűrőt mentettek meg globálisan a nem kívánatos és drága cserétől. Elmondható, hogy ügyfeleink részéről napi rendszerességgel találkozunk ezzel a problémával és tipikusnak nevezhető, főleg a városi diesel autók esetében jól megfigyelhető a jelenség. A TerraClean egy erre a célra külön kifejlesztett speciális DPF tisztító eszközzel, körülbelül 1 óra alatt, a gépjárműről való leszerelés nélkül, képes – mérhetően – kitisztítani az eltömődött DPF részecskeszűrőt és hibakódmentessé tenni az autót.

Ne habozzon, ha problémát tapasztalt a DPF szűrővel és autójával. A TerraClean szakképzett munkatársainak hálózata, minden esetben pontosan beazonosítja és teljeskörűen diagnosztizálja a problémát, így, ha szükséges a szabadalmaztatott TerraClean DPF tisztító technológiával helyreállítja a részecskeszűrő átjárhatóságát, ezzel működését.