Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

Belső motortisztítás TerraClean technológiával

Ismerje meg az innovatív belső motortisztító eljárást, amivel a gépjármű motorja újult erőre kap.

TerraClean-teljesítmény-visszanyerés.png

Teljesítmény visszanyerés

A karbonlerakódások eltávolítása javítja a jármű motorteljesítményét, ezáltal jobb vezetési élményt nyújt.
TerraClean-fogyasztás-helyreállítás

Fogyasztás helyreállítás

A TerraClean karbon-mentesítő rendszer segítségével helyreállíthatjuk az üzemanyag-fogyasztás optimális szintjét.
TerraClean-emisszió-csökkentés.png

Emisszió
csökkentés

A tisztább motor kevesebb károsanyagot bocsát ki és környezetbarátabb üzemelés mellett működhet.

Hibaforrás meghatározása

Miért van szükség a motorok karbon-tisztítására?

Minden jármű fő teljesítménymutatói idővel romlanak, ezért fontos a motortisztítás. Ez a teljesítményvesztés  különböző tényezők változásának köszönhető, mint például a lerakódások, eltömődések vagy a nem megfelelő működés, valamint alkatrész kopások. Ezek közül az egyik tényező, amely a teljesítménymutatóra jelentős hatást gyakorol az égéstérben, a gyűrűhornyokban képződő lerakódások.

A belsőégésű motorok használata során, idővel karbon és egyéb lerakódások keletkeznek az égéskamrákban, a kipufogócsonkokban, a katalizátorokban és a lambda szenzoroknál, valamint a üzemanyag befecskendező rendszer egyéb részein. A szennyezőanyagok negatív hatással vannak a gépjármű motorjának hatékonyságára.

Mindannyian tudjuk, hogy a jó és rendszeres karbantartás, a helyes olaj- és üzemanyag használat segít megőrizni a motor jó állapotát. De sajnos még a legjobb módszerek alkalmazása esetén is minden belsőégésű motor karbon- és egyéb szennyeződések által okozott teljesítménycsökkenéstől szenved.

A TerraClean eltávolítja ezen lerakódásokat, visszaállítva ezáltal a gépkocsi közel optimális üzemét. A rendszer tisztasága az alábbiakban figyelhető meg: érezhető teljesítményjavulás, egyenletesebb motorüzem, élénkebb gázreakció és csendesebb motorhang.

TERRACLEAN
BELSŐ MOTORTISZTÍTÁS

A karbon és egyéb lerakódások különösen negatív hatással lehetnek a motor teljesítményére nézve!
A TerraClean szervizközpontok megoldást kínálnak a belsőégésű motorok dekarbonizálására. Szabadalmaztatott berendezésekkel tisztítjuk meg a motort a felgyülemlett károsanyag lerakódásoktól.

Miben egyedi a teRraclean eljárás?

Így működik a belső
motortisztítás folyamata

A TerraClean különbözik az alternatív karbon-tisztító megoldásoktól, mert finomított alifás üzemanyagot használ a jármű tisztításának folyamata során. Az üzemanyagot egy szabadalmaztatott TerraClean dekarbonizáló berendezésen keresztül juttatjuk a gépjárműbe. A TV2 Autószerelők című műsorában kollégánk bemutatta a teljes folyamatot.

A dízelmotorokhoz használt szabadalmaztatott TerraClean technológia kissé eltérő a benzines motorokétól, de az eredmények megegyezőek.
Fontos kiemelni, hogy a technológia nem használ oldószert. Továbbá a tisztítószer nem teljesen ég el az égéskamrákban, így teljes tisztítás érhető el a befecskendezési ponttól, az égés utáni tér végpontjáig, a kipufogórendszerben.
A TerraClean rendszertisztítása során tisztul a kipufogógáz visszavezető (EGR) rendszer és a dízel részecskeszűrő (DPF), amely megfelelő légáramlást tesz lehetővé.

RészeCskeszűrő
helyreállítási lehetőségek

A kétezres évektől kezdődően, a részecskeszűrős dízel autók elterjedésével egyre több tisztítási megoldás került a magyar piacra. Árképzést tekintve a kifejezetten olcsó lehetőségektől kezdve, az egészen drága, cseréig terjedő beavatkozásokig terjed a skála. Tapasztalatunk és külföldi kollégáink tapasztalata is azt mutatja, hogy ezek igen változó hatékonysággal működnek. Jellemzően az állabbi opciók jönnek szóba, ha már probléma adódik az autóval:

Tisztítás adalékkal

A legolcsóbb, pár ezer forintos opció, ami többnyire úgy néz ki, hogy valamilyen folyadék halmazállapotú termék hozzáadását javasolják az üzemanyaghoz. Viszont az üzemanyag a tankból a motorba jut, ahol az elsődleges égési folyamat során elég. Így sajnos el sem jut az anyag a részecskeszűrőig, ahol bármilyen hatást kifejthetne.
Ár: 5.000 – 20.000 Forint

Tisztítás leszerléssel

Többféle lehetőség van, ami leszerelést igényel. Jellemzően ilyenkor valamilyen kémia anyaggal vagy hő hatására, égetéssel történik a problémát okozó szennyeződés eltávolítása. Ami mindenképp közös: a részecskeszűrő eltávolításra kerül a helyéről, ami a magas szervizóradíjak mellett egészen biztosan nem lesz költséghatékony megoldás.
Ár: 100.000 – 120.000 Forint

Szűrőcsere

Gyakran ajánlják megoldásként a legköltségesebb opciót: a részecskeszűrő komplett cseréjét. A legnagyobb gond a a cserével, hogy tapasztalatunk alapján a szűrők 95%-ban megmenthetők! Ezután még sokáig gond nélkül használhatók, elkerülve egy jelentős anyagi kiadást.
Ár: 300.000 – 400.000 Forint

Foglaljon időpontot
belső motortisztításra
még ma!

Hozza el autóját gödi központi szervizünkbe, vagy szerződött hivatalos szervizpartnereink egyikéhez, ahol tapasztalt szerelő segítségével történik a tisztítás. Garantáltan érezhető eredményekkel fog távozni!

Az alábbi gombra kattintva kezdeményezheti az időpontfoglalást és kiválaszthatja melyik szerviznél kívánja igénybe venni a szolgáltatást.

DPF tisztítás ára: 69.990 Ft

Mennyi ideig marad tiszta az égéstér és kipufogórendszer?

A motortisztítás után

Általános tapasztalat, hogy preventív jelleggel évente vagy 30.000 kilométer megtétele után érdemes elvégezni ismételt tisztítást. Bizonyos használati körülmények mellett viszont gyorsabb mértékben is érezhetően romolhat a motorteljesítmény, ilyenkor szintén ajánlott a tisztítás.

A hazai benzinkutakon tankolható prémium üzemanyagok szintén hozzájárulnak a motor jó állapotának megőrzéséhez és használatukkal csökkenthető karbon-lerakódások kialakulásának gyorsasága.

Garanciát vállalunk az elvégzett tisztításra!*

Visszajelzések

Először felvillant egy hibakód a műszerfalon. Azt hittem csak a szenzorral lesz probléma, ezért figyelmen kívül hagytam. Aztán később szerviz módba váltott az autó. Ekkor kerestem fel a TerraClean-t. Azóta is hiba nélkül autózom!
Simon János
Ford Mondeo TDCI
Szerencsére még nem volt akkoriban nagy probléma, annyit éreztem, hogy nem mindig gyorsul úgy az autó, mint előtte. A szerviz, ahová hordom azt javasolta, hogy cseréltessem a DPF szűrőt. Egy ismerősömtől hallottam a TerraClean-ről, akik orvosolták a panaszokat.
Balázs Dávid
Volswagen Passat
Égő hibakód lámpával kerestem fel a szervizt. Nagyon tetszett, ahogy végig elmagyarázták mikor mi történik. A tesztvezetés alatt már érezhető volt, hogy hatásos az eljárás, de a legjobban az tetszett, amikor a hazaúton úgy húzott az autó, mint amikor hozzám került.
Szalai Gergely
Peugeot 407 HDI

Legyen a TerraClean hálózatának
legújabb tagja

Egyre bővülő hálózatunkba keresünk országosan partnereket. Autószervizek és mobil szolgáltatást végző vállalkozások számára kínálunk kiemelkedően jövedelmező bővülési lehetőséget.

göd központi szerviz

Rólunk

A TerraClean gépjárművek számára létrehozott tisztító szolgáltatás. Autószervizek és mobilszolgáltatók hálózatán keresztül elérhető Európában, Kanadában, az Egyesült Államokban és most már Magyarországon is.

Gödön található központi szervizünk, ahol a motortisztítást is végezzük, egyéb probléma megoldó tisztító szolgáltatások mellett. Partnereinkről tájékozódjon a „Szerviz kereső” aloldalunkon vagy válassza ki az Önhöz legközelebb eső pontot az időpontfoglalásnál.

GYAKORI KÉRDÉSEK

A tapasztalatok alapján elmondható, hogy az autók többsége körülbelül 30.000 kilóméter megtétele után már igényli a TerraClean tisztítást. Amennyiben túlnyomórészt városi használatban van, vagy Taxi üzemmódban van az autó, javasolt a gyakoribb tisztítás elvégzése. Rendszeres autópálya használat során kevesebb karbonlerakódás keletkezik, ezért itt a tisztítási ciklus lehet ritkább.

Szinte minden járművön elvégezhető és hatásos. Legyen szó kamionokról, mezőgazdasági gépekről, építőipari gépekről, kisteherautóról, autóról, buszról, motorkerékpárról vagy hajómotorokról! Mindegyik esetében sikerrel és érzékelhető eredménnyel elvégezhető. Néhány kivétel van (pl. Wankel motorok).

A bejelentkezés alkalmával szakemberünk tájékoztatja Önt a lehetőségekről.

TerraClean tisztító technológiával tisztítottunk közúti motorkerékpárokat, családi autókat, sportautókat, teherautókat, személyszállító buszokat és hajókat is.

*A belső motortisztítás szolgáltatás ára 1950 cm3-is motorokig 45.000, -Ft + 15.000, -Ft munkadíj, az 1950 cm3 feletti motorok esetén 55.000, -Ft + 15.000. -Ft munkadíj. 

*Nagyobb három literes motor feletti gépjárműveknél, mint például a haszongépjárművek, teherautók, mezőgazdasági gépek, autóbuszok és az építőipari gépek estében többe kerülhet a szolgáltatás a munka nehézsége és a motor mérete miatt. Nagyobb teherautóknál a belső motortisztítás szolgáltatás ára: 155.000, -Ft. Az árak nem tartalmazzák az áfát.

A teljes tisztítási folyamat maximum 1 órán belül készen van!

Jelenleg Gödön rendelkezünk saját műhellyel, ahol a TerraCLEAN szolgáltatások széles skáláját igénybe veheti tőlünk. Ezen felül szervízpartnerekkel dolgozunk Budapest és az ország több pontján. Az idpontfoglalás alkalmával kiválaszthatja az Önhöz legközelebb eső szervizt és a rendszer továbbítja érdeklődését feléjük.

A motortisztítás során egy speciálisan erre a célra fejlesztett alifás üzemanyag és szabadalmaztatott dekarbonizáló berendezés segítségével kerülnek feloldásra a károsanyag, karbon és egyéb szennyező lerakódások.

Ne habozzon ha már problémát tapasztal

Tisztítás után autója visszanyeri régi dinamikáját, ismét akadály nélkül juthat friss üzemanyag-levegő keverék a motorba. A kifugógázok pedig újra könnyedén távozhatnak.

Időpontfoglaláshoz kérjük adja meg az elérhetőségeit

A kiválasztott szerviz kollégái minél előbb felveszik önnel a kapcsolatot és tájékoztatják a rendelkezésre álló szabad időpontokról. Ha bármilyen megválaszolandó kérdése merült volna fel a szolgáltatással kapcsolatban, szintén szívesen állnak rendelkezésére.