Részecskeszűrő tisztítás gyorsan és hatékonyan garanciával, leszerelés nélkül​

A részecskeszűrő tisztítás új megoldását szeretnénk bemutatni, mely a szűrő szétszerelése nélkül történik. Ezzel a TerraClean szabadalom alapján történő tisztítással az eltömődött, rossz hatásfokú, és ezáltal hibásan működő DPF szűrő ismét életre kel és még hosszú ideig tovább használható.

TerraClean-megelőző-karbantartás.png

Hibakód mentesítés

Hibakód jelenik meg a gépkocsi computerébe az eltömődött dpf szűrő miatt, mely a részecskeszűrő tisztítás után megszűnik.

TerraClean-DPF-tisztítás.png

Részecskeszűrő tisztítás

A tisztítás segít a szűrőben felgyülemlett károsanyag hatékony eltávolításában, miután gépkocsija új életre kel.

TerraClean-emisszió-csökkentés.png

Emisszió csökkentés

Az egyedülálló tisztítási eljárás hozzájárul a jármű károsanyag kibocsátásának csökkentéséhez, így környezetbarátabb használatot eredményez.

Hibaforrás meghatározása

Mi okozza a részecskeszűrő hibáját ?

A részecskeszűrő tisztítás egy fontos dolog, mert maga a DPF szűrő egy olyan alkatrész, amely folyamatosan csapdába ejti a káros koromrészecskéket és bizonyos időközönként megtelik a szennyeződésektől. A részecskeszűrő a gépkocsi kipufogórendszerében van elhelyezve. Fő feladata, hogy megakadályozza a korom részecskék kijutását a kipufogó rendszerből, ezzel is csökkentve a károsanyag kibocsátást. A modern autók a részecskeszűrő tisztítást egy regenerálódási folyamat keretében végzik el.

Ez a folyamat meghatározott vezetési körülmények között megy végbe, amikor a kibocsátott károsanyag részecskék hamu tartalma minimalizálódik. A DPF szűrő alkatrészben elhelyezett érzékelők kommunikálnak a gépjármű számítógépével (ECU), mely levezérli az automatikus regenerálási folyamatot.

Amikor szervizbe kell vinni

Sok oka lehet, hogy egy DPF nem regenerálódik rendesen. Ezt okozhatja a vezetési stílus, szenzor hibák, hibakódok, esetleg technikai okokra is visszavezethető. A műszerfalon a DPF kontroll-led jelzi, hogy DPF szűrő eltömődött, és szakszervizes beavatkozást igényel.

Ekkor a gépjármű teljesítménye korlátozódik egy bizonyos szintre, azaz szerviz üzemmódba kapcsol. Ekkor minél hamarabb fel kell keresni egy szakszervizt, hogy a hibát szakszerűen orvosolni tudják. Amennyiben ezt elmúlasztja, a gépkocsi rövid időn belül letilt és használhatatlan lesz.

TERRACLEAN
RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS

Az elkoszolódott részecskeszűrő Önnek egy probléma, számunkra pedig egy kezelendő tünet!

A TerraClean országos szervizhálózattal rendelkezik, melyekben megoldást kínálunk a részecskeszűrű korszerű és hosszútávú tisztítására. A gépjárművek részecskeszűrőjét egy a TerraClean által kifejlesztett szabadalom alapján végezzük, mely megtisztítja a szűrőt a felgyülemlett égéstermék lerakódásoktól.

terraclean.jpg

Miért egyedi a TerraClean tisztító eljárása?

Bemutatjuk a részecskeszűrő tisztítás folyamatát

A videón az angliai anyacégünk által készített DPF tisztítás folyamata tekinthető meg. A tisztítási eljárás az alábbi lépésekből áll:

Munkatársunk, a TerraClean hazai szakértője bemutatja a részecskeszűrő tisztítás teljes folyamatát a TV2 Autószerelők sorozatában. A gépkocsi egy DPF hibakóddal jelentkezik a szervizbe, ahol a leszerelés nélküli, speciális tüzelőanyag tisztítással történik meg az eltömődött részecskeszűrő kitisztítása.

Az autón részletesen bemutatjuk a részecskeszűrő tisztítás teljes folyamatát, mely méréssel kezdődik, ami a DPF jeladó vezetékén keresztül történik és nagyon pontosan megmutatja a nyomáskülönbséget a mérőműszer, amiből azután következtetni lehet a részecskeszűrő eltömödöttségének valódi mértékére. Ezután rácsatlakoztatjuk a speciális adaptert a részecskeszűrőre, és környezetbarát módon megtisztítjuk a szűrőt, amely a korom által eltömődött.

RészeCskeszűrő
szervizelési lehetőségek

A kétezres években kezdtek elterjedni a részecskeszűrős dízel autók, melyből kifolyólag egyre több tisztítási eljárás került a magyarországi piacra. Árképzést tekintetében az olcsó megoldásoktól kezdve, a nagyon drágákon át, egészen a cseréig terjedő lehetőségeken át terjedt a skála. Saját és külföldi munkatársaink tapasztalatai alapján állíthatjuk, hogy ezek rendkivűl változó hatékonysággal működnek. Általában az alább felsorolt lehetőségek kínálkoznak részecskeszűrő probléma esetén:

Tisztítás adalékkal

Ez a legolcsóbb megoldás, néhány ezer forintos lehetőség, mely valamilyen folyadék halmazállapotú termék hozzáadását javasolja az üzemanyaghoz. A termék az üzemanyagon keresztül a motorba jut, ahol közel teljes mértékben elég. A részecskeszűrőig így el sem jut a folyadék, ezáltal hatást sem tud kifejteni a szűrőre.

Ár: 5.000 – 20.000 Forint

Leszereléses tisztítás

Többféle leszerelést igénylő részecskeszűrő tisztító eljárás van a piacon jelenleg. Ebben az esetben egy kémia anyaggal és/vagy hő hatására, az égés igénybevételével történik a szennyeződés eltávolítása a DPF-ből. Ami közös a megoldásokban, hogy a részecskeszűrő eltávolításra kerül az autóról, ami a rendkívűl magas szerviz óradíjak miatt biztosan nem lesz költséghatékony megoldás.

Ár: 100.000 – 120.000 Forint

Részecskeszűrő csere

Ez a legköltségesebb lehetőség. Személyes tapasztalatunk alapján a kicserélt szűrők 95%-a megmenthető lenne, ha kitisztíttatnák. Ezután még több tízezer kilóméteren keresztül használhatóak lennének, mellyel elkerülhető lenne a jelentős anyagi kiadás.

Ár: 300.000 – 400.000 Forint

Részecskeszűrő kiiktatás - eltávolítás

Törvényellenes közlekedés

A részecskeszűrő eltávolítása vagy kiiktatása számos problémát vonhat maga után, köztük a környezet szennyezésével, amely komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet. Ezeket az alábbiakban bővebben is kifejtjük, ezzel bebizonyítva, hogy a részecskeszűrő kiiktatása egy nagyon veszélyes dolog, amelyet semmilyen körülmények között nem ajánlunk. Sokan viszont sajnos úgy gondolják, hogy megéri kiszerelni a DPF-et, hiszen onnantól nem fog hibajelzéseket adni, illetve a fogyasztás is minimális mértékben csökkenthető, azonban ez hosszútávon megbosszúlja magát a sok negatív hatása miatt.

A részecskeszűrő hiánya szabályellenesnek számít, egészen 2010 óta az európai szabályozás alapján. Nyilvánvalóan ezt a szabályt nem véletlenül vezették be, hiszen nagyon komoly egészség károsító hatásai vannak. Aki viszont nem tartja be a részecskeszűrőre vontakozó szabályokat, és tetten érik, az nagyon komoly büntetésre számíthat. Akár több százezer forint is lehet a bírság, ami valljuk be nem kis összeg, főleg ilyen könnyen elkerülhető dolgokra.Környezetszennyezés

Számos a környezetre és az egészségre káros hatása van ha eltávolíttatjuk ezt a fontos alkatrészt a gépkocsiból, ami legfőképpen abból keletkezik, hogy a motor kipufogórendszere kiengedi a környezetre káros anyagokat a légkörbe. Ezen káros anyagok a nitrogén-oxidok, a szénhidrogének, és a szén-monoxid. A részecskeszűrő kiiktatása továbbá a korom-, és részecskekibocsátást is megnöveli. Legfőképpen a légúti betegségekkel küzdő emberekre vannak igazán rossz hatással ezek a szennyező anyagok, azonban az egészéges emberekben is kialakulhatnak légzőszervi és a tüdőt érintő betegségek a káros anyagok végett. 

Szóval már csak embertársaink és a bolygó védelmének érdekében is fontos, hogy ne szedesse ki gépkocsija részecskeszűrőjét. Persze van még további anyagi vonzata is a részecskeszűrő kiiktatásnak, hiszen azt valakinek el is kell végeznie. Összességében viszont akárhogy is számolunk, sehogyan sem jön ki nyereségesen a részecskeszűrő kiiktatás, hiszen ezzel ártunk pénztárcánknak, a bolygónak és embertársaink egészségének. Kiiktatás helyett inkább részecskeszűrő tisztítás ajánlott, melyet akár nálunk is elvégeztethet. A tisztítás jóval olcsóbb és kíméletesebb megoldás, továbbá hosszú távon is kifizetődő lehet az autó alkatrészeinek szempontjából.

Ne hagyja hogy eltávolítsák a részecskeszűrőt tisztítás helyett!

Több okból sem érdemes kiiktatni a részecskeszűrőt, mivel a gépkocsi ebben az esetben nem tudja teljesíteni a környezetvédelmi előírásokat és nem megy át a műszaki vizsgán!

Sajnos sok esetben előfordul, hogy egyes szervizek javaslata a teljes részecskeszűrő eltávolítás. Ebben az esetben a részecskeszűrőt leszerelik és egy csővel pótolják a helyét, majd ezután a motorvezérlő elektronikát is átírják, hogy a computer ne keresse a már nem létező szűrőt.

A terjengő hírekkel ellentétben ez növekvő fogyasztást is eredményezhet. Emellett a légkörbe kerülnek a meg nem szűrt részecskék, melyet mindannyian belélegzünk. Közös ügyünk a levegő károsodásának megakadályozása, mivel mindannyian ezen a bolygón élünk, és remélhetőleg még sokáig tehetjük ezt jó egészségben.

Foglaljon időpontot
kitisztítjuk gépkocsija Szűrőjét!

Amennyiben elhozza autóját szervizközpontunkba, vagy bármely hivatalos szervizpartnerünk egyikéhez, akkor diagnosztizálásra kerül a DPF hiba. Győződjön meg személyesen a hibáról, a valódi problémáról és tájékozódjon a részecskeszűrő javítási lehetőségekről. A teljes bevizsgálás garantáltan segít a probléma megoldásában!

Az “Időpontot foglalok” gombra kattintva teheti meg az időpontfoglalást és kiválaszthatja melyik szervizünkben kívánja igénybe venni a szolgáltatást.

DPF tisztítás ára: 69.990 Ft

hogyan használjam a gépjárművem?

Mit kell tenni a részecskeszűrő tisztítás után?

A kitisztított részecskeszűrő jó állapotának megóvása érdekében javasolt időnként hosszabb ideig magas fordulatszámon járatni a gépkocsit. Ez gyakorlatilag autópályás közlekedés alkalmával történik meg. Ilyenkor tud beindulni az öntisztító regenerálodás folyamata, ami által sokáig fog megfelelően müködni a részecskeszűrő berendezés.

A rossz minőségű üzemanyag is hozzájárulhat az idő előtti koromlerakódáshoz, eltömődéshez, ami a teljesítményromlást eredményezi. A kilóméterek növekedésével érdemes elvégezni a DPF tisztítást, mielőtt bármely nem kívánt probléma jelentkezne.

Garanciát vállalunk az elvégzett tisztításra!*

Visszajelzések

Részecskeszűrő és motorbelső tisztításra érkeztem, csomagban kifejezetten jó áron kínálják ezt a szolgáltatást. Időpont nem volt azonnal, de a későbbre beszélt időpontra pontosan érkeztem. Várni kellett, mivel az előttem lévőnek pluszba segítettek vmi hiba megoldásában. Hozzáállásuk is példás!
Kis Tamás
Google vélemény
Tegnapi napon szűrő és motortisztításra volt időpontom.Udvarias gyors kiszolgálás a folyamatokat érdeklődésemre folyamatában elmagyarázták. Igazi profi szakemberek a méréseket követően csak motortisztításra volt szükség. A tisztítást követően az autó " felszabadult" alig bírtam visszafogni.
Csapi Balázs
Google vélemény
3 hónapos részecskeszűrő eltömődést orvosoltak, kb 2 óra alatt. 2014-es Ford Transitom van, és mivel munkaeszköz, így nem tudom letenni napokra. Hatalmas segítség volt hogy ilyen gyorsan kaptam szakszerű segítséget. A motor tisztítás után pedig új erőre kapott a család igáslova 🙂 Jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Bihari Dávid
Google vélemény

központi szerviz

Rólunk

A TerraClean egy tisztító szolgáltatás, mely a gépjárművek számára lett létrehozva. Szolgáltatásunk elérhető mobilszolgáltatók és autószervizek kiterjedt hálózatán keresztül Kanadában, Európában, az Egyesült Államokban és már hazánkban is.

A szervizközpontunk Dunakeszin található, ahol a részecskeszűrő tisztítást is elvégezzük, az egyéb más motortisztító szolgáltatások mellett. További partnereinkről tájékozódhat a “Szerviz kereső” aloldalunkon, és ki tudja választani az Önhöz legközelebb eső szervizpontot az időpontfoglalásnál.

GYIK

Ezt általában a műszerfalon látható DPF kontroll-lámpa, vagy motordiagnosztika piktogram jelzi. Ez az állapot általában a szakszerviz beavatkozását igényli. Emiatt az autó teljesítménye csökken, mivel átkapcsol szerviz üzemmódba, azaz már csak csökkentett teljesítménnyel használható az autó.

Szinte bármely részecskeszűrővel ellátott gépkocsin elvégezhető a tisztítás. Gyors és speciális csatlakozó megoldásunk segítségével roppant egyszerű a csatlakozás és nem kell leszerelni a szűrőt a kipufogóról. A bejelentkezés alkalmával érdeklődjön az elérhető lehetőségekről és szakemberünk pontosan tájékoztatja Önt az autójával kapcsolatos tudnivalókról.

A szolgáltatás ára: 69.990 Ft (+ 10.000 Ft munkadíj) (Az ár tartalmazza az áfát.)
Nagyobb gépjárműveknél, teherautóknál, haszongépjárműveknél, mezőgazdasági gépeknél, építőipari gépek és autóbuszok estében magasabb lehet az ár a szolgáltatás, a munka nehézsége és a motor mérete miatt.

*Csak teljes égéstér és kipufogórendszer tisztítás, azaz belső motortisztítás igénybevétele esetén vállalunk 1 év garanciát a részecskeszűrő tisztításra. A motor belső tisztítás ára 1950 cm3-is motorokig 39.990 Ft, a 1950 cm3 feletti motorok esetén 49.990 Ft.

A teljes tisztítási folyamat általában 1 órán belül elkészül! Így akár meg is várhatja a részecskeszűrő tisztítást ügyfeleink számára fenntartott várakozó helységben.

Jelenleg Dunakeszin van a központunk, ahol a TerraCLEAN szolgáltatások mindegyikét igénybe vehetik. Ezen túl szervízpartnereinket Budapesten és az ország több pontján megtalálják. Amennyiben időpontot foglal, kiválaszthatja az Önhöz legközelebb eső szervizt.

A tisztítás alatt egy erre a célra speciálisan kifejlesztett alifás tüzelőanyag (üzemanyag) segítségével oldjuk fel a korom-károsanyag lerakódásokat, melyek a szűrő eltömődését okozzák.

Nem! Némelyik szerviz eltávolítja vagy kiiktatja a DPF szűrőt, ami illegális és a jármű ezáltal nem felel meg a környezetvédelmi előírásoknak, és így nem tud időszakos műszaki vizsgát tenni, emellett komoly bírság fizetését is maga után vonhatja.

Ne habozzon ha már problémát tapasztal