Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

DPF részecskeszűrő tisztítás, ahogy még sosem láttad!

Ahogy a mondás tartja: az úriember biztosra nem fogad. A dízelmotoroknak a részecskeszűrője egy olyan alkatrész, amely nagy valószínűséggel el fog tömődni. Mit lehet tenni ellene?

Megelőző szerelést kell csinálni, ami esetünkben azt jelenti, hogy érdemes részecskeszűrő tisztítást végeztetni a dízel motoros autón. Ezt tanácsos többször is megcsinálni a jármű pályafutása során, mert a korom folyamatosan termelődik.

Az új fajta részecskeszűrő tisztítás egyik nagy előnye, hogy a tisztítás a kipufogórendszer megbontása nélkül történik. A műveletet természetesen megelőzi a jármű diagnosztika, így lehet látni, hogy milyen állapotban található a részecskeszűrő és milyen lesz a tisztítás után.

TerraClean DPF tisztítás – Fogadunk, hogy tiszta lesz a részecskeszűrőd?

Az oka a tisztításnak, hogy gyakorlatilag bele van kódolva a részecskeszűrőbe az eltömődés. Ez szimpla fizika, túl sok tudományos érv nem szükséges, hogy ezt be lehessen látni. A leginkább meggyőző érv, ha megnéz egy ferdén elvágott részecskeszűrőt: eszement mennyiségű kis csatornát találni benne, ezeknek a nyílásoknak az a munkája, hogy felfogják a korom részecskéket.

Két idevágó adat: 100 gramm korom lerakódásához, elegendő kb. 200-230 kilométeres utazás. A DPF pedig általában kb.700-750 kilométerenként telítődik, ezek után indul be az automatikus kiégetés.

Ezeken felül, jó tudni, hogy mekkora a kipufogórendszerbe épített részecskeszűrőnek a belső felülete. Előfordulhat, hogy ez óriási, ami egyes típusoknál elérheti a focipályának a méretét is…

A DPF a megszokottnál gyorsabban is eltömődhet és károsodhat, ha a dízel autónak elhanyagolták az olajcseréjét és egyéb karbantartási munkálatait. Vagy a frissebb autóknál az AdBlue folyadékból nem a legjobb minőségűt használtak, esetleg spórolásból pár deci vizet utána öntöttek. Ezek a cselekedetek könnyen hazavághatják a részecskeszűrőt.

Ezért kezdődött úgy a cikk, hogy a DPF felépítéséből adódóan, a csere az bele van kódolva az alkatrészbe, aminek az elméleti futásteljesítménye, kb. 150 ezer kilométerre van belőve. Szerencsére nem csak a drága csere a megoldás, hanem a megbontás nélkülöző, pár óra alatt elvégezhető TerraClean részecskeszűrő tisztítás is, ahogy fentebb már szóltunk róla.

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás Facebookon
Megosztás LinkedInen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

15 − tizenkettő =

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.