Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Új szerviz partnereket keresünk:

Részecskeszűrő problémái

A részecskeszűrők gyakori meghibásodásának legfőbb okai, hogy a városokban való jelenlegi közlekedési módunkból adódóan a tervezett regenerálások gyakran nem fejeződnek be, ami komoly problémákhoz vezet.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy minden rendszerre a részecskeszűrő problémája hatással lesz, mint például a turbó meghibásodására.

A dízel részecskeszűrők erős vibrációnak és ütési sérülésnek vannak kitéve, amivel óvatosnak kell lenni.

A részecskeszűrővel kapcsolatos problémák

  • Szivárgó injektorok
  • Túlzott üresjárat
  • Szivárgó kipufogócsövek
  • Elosztócső tömítési problémák
  • Hűtőközeg szivárgása
  • EGR (kipufogógáz-visszavezetés) hűtő szivárgása
  • Adagolószelep problémák
  • Turbó problémák
  • Érzékelő hibák

Ezek azok a hibák, amelyek problémákat okozhatnak a részecskeszűrőben, és olyan problémák is, amelyek visszacsatolhatnak, például a turbók meghibásodására.

Mit lehet tenni a részecskeszűrő jó állapotban tartása érdekében?

Rendszeresen ellenőrizni kell, hogy feltárják a vezetés közbeni ütközések által okozott esetleges sérüléseket, repedéseket és töréseket.

Az is jó ötlet, hogy megvizsgálja és megtisztítsa az érzékelőket és azok szabad érintkezőit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jó elektromos csatlakozással rendelkeznek, és nincsenek olyan szennyeződések, amelyek hamis hibakódokat okozhatnak.

Erősen ajánlott az olaj- és hűtőfolyadék szintjének időszakos ellenőrzése. A motorok korábbi generációiban az olaj és a hűtőfolyadék szivárgása nyilvánvaló volt a kipufogógáz miatt. Mindez most a DPF-ben reked, így az olaj- és hűtőfolyadék-felhasználás ellenőrzése (és a megfelelő olajösszetétel használata) kritikus fontosságú. Ha ezek bármelyike ​​tartósan alacsony, vagy szennyeződésre utaló jelek mutatkoznak, nagy a kockázata a részecskeszűrő és a katalizátor eltömődésének, ami növeli az ellennyomást.

Mi történik, ha a részecskeszűrő meghibásodott?

Először is elemezni kell, hogy honnan ered a probléma és mi az oka. Ha a részecskeszűrőt megjavítják, és a probléma továbbra is fennáll a kipufogógáz-kezelő rendszer előtti alkatrészben, az ismét meghibásodik. Ezért az első dolog az lenne, hogy fel kell deríteni a probléma valódi okát. Miután megismertük az okot, látnunk kell a részecskeszűrő sérülését. Megolvadt a kerámia? Lehet tisztítani? Cserélni kell a részecskeszűrőt?

Ha szerencsénk van, a leggazdaságosabb, ha részecskeszűrő tisztítás folyamán eltávolításra kerül az összes korom és hamut, és helyreállítódik a részecskeszűrő eredeti állapota.

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás Facebookon
Megosztás LinkedInen

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.