Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

A környezetünk megvédése időnként áldozatokat kíván. Erről sok dízel autó tulajdonos tudna mesélni, akik között sokan már félve közelítik meg a  szervízt. Érthető okok miatt.

Kezdjük a legjobb információval, amely ad némi reményt az eltömődött részecskeszűrővel küzdő autósoknak: tisztítást el lehet úgy is végezni, hogy a járművet nem szükséges megbontani. Az új technikával ki lehet tisztítani a DPF néven futó részecskeszűrőt. Így a fogalom, amit meg kell ismeri: a TerraClean DPF tisztító.

A kerámia ”ágyban” lévő, számtalan apró nyílással rendelkező szűrő, a kétezres évek körül indult hódító útjára. Az első generációját FAP néven kell keresni, amely a részecskeszűrő szavak kezdőbetűit takarja, franciául: Filtre À Particule. Sokáig csak a dízel motoros autókat szerelték részecskeszűrővel, mára már a benzineseknél is megjelent ez a technika.

A környezetvédelmi szabályok szigorodásának köszönhető, hogy jó pár éve megérkezett a DPF rövidítéssel illetett új részecskeszűrő. A szabályok miatt, itt már rendszerben kellett gondolkodniuk a tervezőknek. A részecskeszűrő tisztító munkáját segíti az AdBlue adalék.

Az általában kék színű folyadékot jó ideje már nem csak a kamionok, a buszok és a teherautók használják. A német autógyártók szövetsége által levédett kifejezés karbamid oldatot takar, amely nem mérgező és nem is gyúlékony. Ezt szükséges időnként után tölteni a dízel üzemű személyautóknál, a megszokott hely melletti, kisebb átmérőjű töltőnyíláson.

Mivel a trükközés és a takarékoskodás itt is előfordul, az AdBlue minőségével nem érdemes spórolni. Ugyanis a vízzel történő kisebb-nagyobb mértékű hígítás, komolyan veszélyezteti a részecskeszűrő élettartamát. A ”spórolás” ahhoz is hozzájárul, hogy minél hamarabb eltömődjön a DPF. Ezt tudja még ”segíteni” az elhanyagolt karbantartás és a nem előírt minőségű motorolaj használata.

Az eredménye ezeknek, hogy a részecskeszűrő tisztítást előbb-utóbb meg kell ejteni. Az említett módszer a kanadai TerraClean technológia családjába tartozó húzó szolgáltatás, azaz a DPF tisztítás legegyszerűbb és a pénztárcának is kevésbé fáj.

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás Facebookon
Megosztás LinkedInen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennégy − 3 =

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.