Cégünk fokozott egészségügyi intézkedések alkalmazása mellett a kormány rendelet alapján továbbra is fogad ügyfeleket!

Tel: +36 20 450 9998

Új szerviz partnereket keresünk:

A TerraClean innovatív technológiája megoldást nyújt az EGR szeleppel szerelt gépjárművek problémájára, ugyanis vállal EGR rendszer és szeleptisztítást is, mégpedig gyorsan és hatékonyan. A problémát legfőképpen a felgyülemlett koromlerakódások okozzák.

A TerraClean szolgáltatásai körébe a részecskeszűrő tisztítás is beletartozik, hiszen az eldugult részecskeszűrő egy hatalmas probléma, amely a gépjármű megfelelő működését akadályozza. A TerraClean szervizközpontok hatékony megoldást kínálnak a probléma felszámolására. A TerraClean szabadalmaztatott berendezéssel szabadítja meg a részecskeszűrőt a felhalmozódott káros anyagoktól.

A TerraClean eljárása egyedi, hiszen a tisztítószer egy speciális üzemanyag és az eredmények azonnal nyilvánvalóvá válnak. További előny, hogy a TerraClean módszereivel, tisztítási technológiájával, nem csak időt takaríthatunk meg, de ezek a szolgáltatások nagyon költséghatékonyak is. A kezelés végére hibakód mentességet ígérnek és a kezelés során nem kerül sor a gépjármű szétszerelésére, így azt nem kell napokra a szervizben hagyni.

Az EGR szelepen történő lerakódásokat több dolog is okozhatja. Ehhez azonban tudnunk kell, hogy pontosan miért is alakulnak ki ezek a lerakódások. Az utóbbi években egyre nagyobb szerepet kap a környezet védelme. Nincs ez másként a benzinnel és dízellel működő járművek esetében sem. Hiszen a magas hőmérsékletű égés során, nitrogén – oxid keletkezik, ami károsan hat a környezetre. Az autógyártók tehát egy részleges megoldásként dolgozták ki az EGR rendszert.

Az EGR szelep viszont visszavezeti a távozó kipufogógáz egy részét a beszívott friss levegőhöz. Így csökken ugyan az égés hőmérséklete, azonban ez a környezetvédelmi megoldás sem mentes a hátrányoktól, mivel a kipufogógázból származó olajköd és a koromlerakódások miatt az EGR szelep is meghibásodik. A kokszolódás miatt pedig hibák keletkeznek, ami javarészt a visszavezetett kipufogógáz mennyiségével magyarázható.

A gépjármű ennek hatására nem fog tökéletesen működni, többféle hibát is mutathat, jelezhet. Például ilyen a rángató, egyenetlen motorüzem. A szelepen szennyeződések rakódnak le, így az már nem tudja betölteni maximálisan a szerepét, nem tudja ellátni száz százalékosan a feladatát. Az EGR szelep meghibásodása miatt motorfüstölés és hidegindítási probléma is ki szokott alakulni.

A TerraClean szolgáltatásai közé tartozik többek között a rendszer és az  EGR szelep tisztítás, amely megoldást nyújt a fent említett problémákra. Maga az eljárás teljes diagnosztikával kezdődik, majd a szívó – és a kipufogó oldalon külön fázisban megtörténik az EGR szelep és rendszer tisztítás. Az ismételt diagnosztikát követően pedig a tesztvezetéssel zárul a folyamat.

Tetszett a bejegyzés?

Megosztás Facebookon
Megosztás LinkedInen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhét − nyolc =

Maradjon velünk kapcsolatban

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön az elsők között újdonságainkról, híreinkről és fejlesztéseinkről.